Hledáte inspiraci na nějakou tu sladkou, ovocnou chuťovku? V tom případě tu jste na správném místě! Dnes si společně přichystáme ten nejlepší třešňový koláč z kynutého těsta. Příprava je velice snadná a to díky přiloženému foto receptu a video návodu.
Už se vám začínají sbíhat sliny? Nasaďte si tedy kuchařskou čepici, vezměte vařečku do ruky a pojďme si společně přichystat ten nejlepší třešňový koláč z kynutého těsta!
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tyto mléčné kuličky!
Třešňový koláč:
Co budeme potřebovat:
- 200 ml mléka
- 3 g soli
- 25 g cukru
- 4 g droždí
- 30 ml rozpuštěného másla
- 1 vejce
- 5 g van. cukru
- 400 g hladké mouky
- 300 g třešní (višní)
- 50 g mandlí
- 80 g cukru
Jak budeme postupovat:
1. V uzavíratelném sáčku si smícháme cukr, vanilkový cukr, droždí, vejce a mléko.
2. Následně přidáme mouku a sůl. Důkladně promícháme.
3. Vypracované těsto si necháme v sáčku 60 minut kynout.
4. Těsto si následně navrstvíme do předem vymazané skleněné formy.
5. Následně do těsta uděláme dírky, do kterých umístíme třešně.
6. Vrch posypeme mandlemi a cukrem.
7. Pečeme při 180 stupních zhruba 20 minut a máme hotovo!
Dobrou chuť! 🙂