Dýňový cheesecake! Neobvyklý, ale velmi chutný

Křehký, nadýchaný koláč má krásnou barvu a rumovou vůni, které nikdo neodolá. Ideální k lahodné kávě. Neobvyklý, ale velmi chutný. Vyzkoušejte ho!

Dýňový cheesecake! Neobvyklý, ale velmi chutný
Zdroj: iStockphoto
Co budeme potřebovat:
  • 200 g sladké dýně (dužina)
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 50 g cukru krupice
  • 1 lžíce medu
  • 200 g Mascarpone
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 2 ks vajec
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžíce rumu

Jak budeme postupovat:

1. Ruku předehřejte na 170 °C.

2. Kousky dužiny vložte do skleněné misky zakryté potravinovou fólií a zahřívejte v mikrovlnné troubě (na plný výkon) asi 3 až 4 minuty. Do ještě horkého masa přidejte cukr a med a ručním šlehačem šlehejte, dokud nevznikne hmota.

3. Poté postupně zašlehejte mascaropne, smetanu, vejce, mouku, extrakt a rum.

4. Směs nalijte do dortové formy (o průměru 20 cm) vyložené na dně a po stranách pečicím papírem. Jemně poklepejte na formu, abyste se zbavili případných vzduchových bublin, a koláč pečte asi 40 minut.

5. Po vychladnutí jej dejte do chladničky alespoň na 3 hodiny, ideálně přes noc. Před podáváním ozdobte šlehačkou.