Výborný jablečný koláč, který zachutná každému a navíc úžasně provoní celý váš domov!

Pokud patříte do skupiny milovníku jablečných dezertů či už jen chcete vyzkoušet něco nového, pak jste tu na správném místě! Dnes si společně přichystáme fantastický babiččin jablečný koláč se smetanou. Spojení jablek se zakysanou smetanou je silně návykové a jsem tedy přesvědčen, že tuto buchtu neděláte naposled! Tato jablečná mňamka se hodí jak k odpolední kávě, tak k víkendové snídani do postele. Jedno sousto vás přenes do říše blaha, které jen tak nebudete chtít opustit.

Už se vám začínají sbíhat sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tento fantastický jablečný koláč se smetanou!

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

Jablková buchta se smetanou - Prima inspirace
Zdroj: sovkusom.ru

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento kakaový zákusek!


Výborný recept na babiččin jablečný koláč:

Co budeme potřebovat:

  • 200 g hladké mouky
  • 125 g másla
  • 5 ks vajec
  • 200 g cukru krystal
  • 3 lžičky prášku do pečiva
  • 50 ml citronové šťávy
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • špetka soli
  • 3 lžíce smetany 33%
  • 200 g zakysané smetany
  • 600 g nakrájených a oloupaných jablek na měsíčky
  • 1 lžíce moučkového cukru

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si nastrouháme máslo, ke kterému přidáme sůl, 125 g cukru, vanilkový cukru, 3 ks vajec, přesetou mouku a také prášek do pečiva. Nakonec přidáme smetanu (33%). Důkladně promícháme vypracujeme si hezké hladké těsto.

2) Nyní si přichystáme plech, který si vymažeme a těsto na něj rovnoměrně naneseme. Dále na těsto naskládáme jednotlivé měsíčky jablek, které do těsta jemně natlačíme. Pokapeme citronovou šťávou.

3) Pečeme při 180 stupních zhruba 12 minut. Mezitím si v míse smícháme zakysanou smetanu, zbylé vejce a zbylý cukr. Důkladně promícháme.

4) Po 12 minutách koláč vyndáme z trouby a zalijeme jej smetanou. Vrátíme zpět do trouby a pečeme dalších zhruba 50 minut. Po vychladnutí můžeme přizdobit moučkovým cukrem.