Dekorační polštáře oživí každý obývací pokoj i ložnici

Chcete svému domovu dodat druhý dech? Pouvažujte nad polštáři. Za vcelku málo peněz získáte hodně muziky.
dekorační polštáře oživí každý obývací pokoj i ložnici

Polštáře jsou nejlepším způsobem, jak povýšit dům na domov. Pokud jde o sezení v obývacím pokoji, lavice v předsíni a nebo v ložnici, přidání polštáře přinese spoustu úderů a zvýrazní jemné designové prvky v prostoru. Abychom využili plný potenciál těchto dekorativních kousků, sepsali jsme několik tipů, které vám proces stylingu výrazně usnadní.

Dolaďte barevně nejvýraznější kus nábytku

Pokud je ve vašem pokoji kus nábytku, na který chcete upozornit, ujistěte se, že zbytek místnosti jej zvýrazní, aniž by jej přesvítil. Například  jemné růžové zlaté akcenty a pruhované lněné polštáře skvěle budou ladit k jednobarevné světlé pohovce. K tmavým kusům nábytku zase zvolte například bordo polštáře s výrazným vzorem. A pokud máte pohovku s barevným potahem, smetanovou barvou polštářů jí dodáte luxusní vzhled.

Nemusíte navíc kupovat rovnou nové polštáře, vystačíte si i s nově barevnými potahy, díky kterým bude změna vašeho interiéru levnější, ale stejně efektní. A ať už se rozhodnete koupit polštáře nové, nebo potřebujete nové na potahy, které již doma máte, pro inspiraci můžete zamířit na https://restilo.cz/polstare a vybrat si takové, které do vašeho domova skvěle zapadnou.

Nebojte se experimentovat

Smícháním a sladěním stylů a potisků upoutáte pozornost. Můžete zkombinovat například geometrický potisk, několik neutrálních tónů pro vyvážení a pak, abyste to celé vzhledově rozbili, polštář s květinovým potiskem. Opět platí, že při výběru polštářů je nejlepší myslet na ně v kontextu celého prostoru. Takže můžete vidět, jak některé z těchto polštářů lichotí ostrým bílým stěnám, zatímco jiné například modrému koberci.

Umístění je klíčové

Jakmile budete mít všechny správné polštáře, měli byste také strávit nějaký čas přemýšlením o tom, jak je chcete vystavit, abyste co nejlépe využili jejich dekorační potenciál. Pokud máte rádi vzhled asymetrie, vyzkoušejte aranžmá, které vypadá více náhodně a bez námahy. Potřebujete-li trochu více inspirace před nákupem, na Restilo najdete více než jen skvělé kousky do vašeho domova.