Krémové houbové polévky jsou kulinářským vrcholem přelomu léta a podzimu. Tato krásně barevná a jemně kyselá kuřecí dobrota není výjimkou. Je velmi chutná, jemná a delikátní. Můžete ji podávat s čerstvou křupavou bagetou nebo přidat opečený chléb. Jej neodolatelná chuť každého ohromí! Zkuste !
Co budeme potřebovat:
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 litr zeleninového vývaru (vývar nebo voda)
- 300 g kuřátek
- 200 ml zakysané smetany
- sůl, cukr, ocet – podle chuti
- trocha jarní cibulky na ozdobu
Jak budeme postupovat:
1. Máslo rozpustíme ve středně velkém hrnci, přidáme mouku a za stálého míchání uděláme jíšku.
2. Přilijeme vývar nebo vodu (podle chuti) a přivedeme k varu.
3. Přidáme vývar nebo vodu (podle chuti). Očištěná kuřata přidejte do vroucí polévky a vařte na mírném ohni asi 15 minut.
4. Poté polévku podle chuti osolte a opepřete, vmíchejte kelímek zakysané smetany a minutu povařte.
5. Sundejte z ohně a nakonec dochuťte octem.
6. Jednotlivé porce ozdobte nadrobno nakrájenou jarní cibulkou a podávejte s plátkem čerstvého chleba.