Kyselá kuřecí polévka – Jemná a velmi chutná

Krémové houbové polévky jsou kulinářským vrcholem přelomu léta a podzimu. Tato krásně barevná a jemně kyselá kuřecí dobrota není výjimkou. Je velmi chutná, jemná a delikátní. Můžete ji podávat s čerstvou křupavou bagetou nebo přidat opečený chléb. Jej neodolatelná chuť každého ohromí! Zkuste !

Kyselá kuřátková polévka! Jemná a velmi chutná
Zdroj: iStockphoto
Co budeme potřebovat:
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 litr zeleninového vývaru (vývar nebo voda)
  • 300 g kuřátek
  • 200 ml zakysané smetany
  • sůl, cukr, ocet – podle chuti
  • trocha jarní cibulky na ozdobu

Jak budeme postupovat:

1. Máslo rozpustíme ve středně velkém hrnci, přidáme mouku a za stálého míchání uděláme jíšku.

2. Přilijeme vývar nebo vodu (podle chuti) a přivedeme k varu.

3. Přidáme vývar nebo vodu (podle chuti). Očištěná kuřata přidejte do vroucí polévky a vařte na mírném ohni asi 15 minut.

4. Poté polévku podle chuti osolte a opepřete, vmíchejte kelímek zakysané smetany a minutu povařte.

5. Sundejte z ohně a nakonec dochuťte octem.

6. Jednotlivé porce ozdobte nadrobno nakrájenou jarní cibulkou a podávejte s plátkem čerstvého chleba.