Hledáte nějakou chutnou nepečenou inspiraci k odpolední kávě? Máte doma alespoň pár kousků jahod? V tom případě tu jste na správném místě. Dnes si společně přichystáme nejlepší jahodový dort se smetanou a piškotovým základem! Příprava je velice snadná a to především díky přiloženému foto receptu.
Už se vám začínají sbíhat sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tento jahodový dort se smetanou a piškotovým základem!
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento smetanový dort!
Výborný recept na jahodový dort se smetanou:
Co budeme potřebovat:
- 100 ml mléka
- 150 g dlouhých piškotů
- 200 ml smetany ke šlehání 33%
- 100 g cukru
- 300 g jahod
- 50 ml vody
- 50 g škrobu
Jak postupovat:
1) Piškoty si vymácháme v mléce a naskládáme na dno skleněné formy.
2) Vyšleháme si smetanu s cukrem (50g).
3) Přidáme 150 g nakrájených jahod. Důkladně promícháme.
4) Smetanu s jahodami naneseme na piškoty a důkladně uhladíme. Nyní umístíme na 30 minut do lednice.
5) Mezitím poleva. Rozmixujeme si 150 g jahod s vodou a s 50 g cukru.
6) Rozmixovanou směs umístíme na pánev a přidáme škrob. Povaříme na mírném plamenu.
7) Polevu nyní naneseme na smetanovou vrstvu a rovnoměrně jí rozprostřeme.
8) Následně umístíme na 2 hodiny do lednice.