Domů Recepty Smetanový dort s mandarinkami a piškotovým těstem – Chutná skvěle!

Smetanový dort s mandarinkami a piškotovým těstem – Chutná skvěle!

ZDROJspecialitateacasei.ro

Pokud patříte mezi milovníky ovocných dezertů nebo smetanových dezertů, tak jste na správném místě! Dnes si společně přichystáme nadýchaný piškotový dezert se smetanou a mandarinkami. Spojením těchto všech ingrediencí nám vznikne jemná a nadýchaná chuť. Dobře si tedy tento recept uložte, rozhodně tento dort neděláte naposledy.

Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tento Nadýchaný piškotový dezert se smetanou a mandarinkami!

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

Smetanový dort s tvarohem a broskvemi
Zdroj: specialitateacasei.ro

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tyto smažené placky!


Výborný recept na smetanový dort:

Co budeme potřebovat:

těsto:

  • 5 ks vajec
  • 6 lžic cukru krystal
  • 5 lžic polohrubé mouky

krém:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 300 g měkkého tvarohu
  • 1 konzervu s mandarinkami
  • 20 g želatiny
  • 4 lžic práškového cukru
  • 11 lžic vody na žele

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si oddělíme bílek od žloutku. Z bílků poté vyšleháme tuhý sníh. Žloutky si smícháme s cukrem a také moukou. Poté si do žloutkové směsi přidáme bílkový sníh a vymícháme do podoby hladkého, pěnového těsta.

2) Připravíme si dortovou formu, kterou si vyložíme pečícím papírem.

3) Těsto nalijeme do formy. Pečeme při 180 stupních zhruba 25-30 minut. Nezapomeneme kontrolovat špejlí. Po upečení a vychladnutí rozřízneme podélně na 2 části.

4) Pokračujeme krémem. Želatinu necháme ve studené vodě nabobtnat.

5) Dále si vyšleháme smetanu, poté k ní přidáme tvaroh a cukr. Pořádně vymícháme! Želatinu si v hrnci trochu prohřejeme a přimícháme také do krému. Opět důkladně promícháme.

6) Nyní naneseme krém na první plát těsta a rovnoměrně do něj začneme přidávat nakrájené mandarinky. Poté přiklopíme druhým plátem těsta.

7) Nakonec dort umístíme na pár hodin do lednice. Poté můžeme přizdobit moučkovým cukrem či kokosem.