Jednoduchý a levný recept na piškotový dezert s čokoládovou polevou

Pokud se i vy řadíte do skupiny milovníků pudinkových dezertů, pak je tento recept přesně pro vás! Dnes si totiž společně přichystáme výbornou piškotovou buchtu s čokoládovou polevou právě s pudinkem. Tento dezert je skvělým tipem na víkendovou snídani, třeba i do postele.

Pokud jsme vás na tuto mňamku nalákali, pojďme si ji tedy společně přichystat!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naši facebookovou skupinu Prima kuchařka.

Vyzkoušejte tuto výbornou piškotovou buchtu s čokoládovou polevou!
Zdroj: Bidista.com

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tyto mini tortilly!


Výborný recept na piškotovou buchtu:

Co budeme potřebovat:

těsto:

  • 4 ks bílků
  • 6 lžic cukru
  • 4 lžíce studené vody
  • 5 lžic hladké mouky
  • 3 lžíce kakaa

krém:

  • pytlík jahodového pudinku
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 250 ml mléka
  • 4 ks žloutků
  • 150 g cukru
  • 3 pytlíky vanilkového cukru
  • 250 g másla
  • čokoláda na polevu

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si bílky vyšleháme s cukrem až do podoby tuhého sněhu. Ve druhé misce si smícháme zbylé suroviny na těsto. Pořádně promícháme a začneme pomalu a postupně přidávat vyšlehaný sníh. Opět promícháme.

2) Připravíme si plech, který si vymažeme a posypeme. Směs, kterou jsme vytvořili rovnoměrně umístíme na plech. Pečeme při 180 stupních zhruba 15 minut. Po vychladnutí korpus podélně rozřízneme na 2 poloviny. Jednu polovinu ponecháme na plechu.

3) Pokračujeme krémem. Uvaříme si klasicky pudink ale bez cukru! Ještě do horkého pudinku přidáme žloutky a poté cukry. Mícháme na mírném ohni, dokud se cukry nerozpustí. Poté odstavíme z ohně a zakryjeme potravinářskou folií.

4) Jakmile nám krém vychladne, tak přimícháme máslo a také zakysanou smetanu.

5) Nyní začneme rovnoměrně potírat krémem korpus, který máme na plechu. Poté přikryjeme druhou polovinou korpusu, a nakonec polijeme rozpuštěnou čokoládou. Na samí závěr umístíme na pár hodin do lednice. Máme hotovo!