Tento skvělý recept pro milovníky kuřecích jater je opravdu jednoduchý na přípravu. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a s oblíbenou přílohou Vám vznikne lahodný plnohodnotný oběd. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Skvělý recept pro milovníky kuřecích jater:
Co budeme potřebovat:
- Kuřecí játra – 400 g
- Pórek – 1 stonek
- Papriky – 1,5 ks
- Česnek – 2 stonky
- Rajčatový protlak – 200 g
- Mléko – 300 ml
- Mouka – 100 g
- Cukr – 1 lžička
- Rostlinný olej – 20 ml
- Sůl
- Pepř
- Tymián
Jak budeme postupovat:
1) Namočte játra do mléka. Zakryjte je a nechte 1 hodinu v lednici.
2) Poté játra obalíme v mouce, do které přidáme sůl a pepř. Na pánvi zahřejte 20 ml rostlinného oleje. Játra opékejte 2 minuty na středním plameni.
3) Následně přidáme nakrájenou zeleninu. Osolíme.
4) Pánev přikryjeme pokličkou a necháme zeleninu spolu s játry 10 minut dusit na mírném ohni.
5) Přidejte rajčatový protlak a vařte 5 minut na mírném ohni. Dochutíme tymiánem. Podáváme s oblíbenou přílohou nebo jako předkrm. Přejeme Vám dobrou chuť.