Kuřecí karbanátky s krupicí! Neobvyklé, ale zároveň velmi chutné

Většina z nás zvykne dělat karbanátky z vepřového masa ověřeným způsobem. Tato klasika nás však může po čase omrzet, proto byste měli zkusit famózní kuřecí karbanátky z kuřecích prs. Jejich chuti se jejich „vepřový soupeř“ nemůže ani z daleka vyrovnat. Jsou neskutečně šťavnaté a jemňoučké díky jedné přísadě. Připravte si tyto bleskové karbanátky a během oběda se po nich jen tak zapráší.

Kuřecí prsní karbanátky s krupicí! Neobvyklé, ale zároveň velmi chutné. Ochutnejte je, určite si je zamilujete
Zdroj: retete-usoare.eu
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Kuřecí karbanátky s krupicí

Co budeme potřebovat:

  • 1 kg kuřecích prsou
  • 2 polévkové lžíce špetka krupice
  • 2 cibule (250 g)
  • 1velké vejce nebo 2 malá vejce
  • 1 lžička soli
  • 0,3-0,5 lžičky mletého černého pepře
  • 200 ml oleje (na smažení)

Jak budeme postupovat:

1. Maso omyjte a osušte. Nakrájejte ji na kousky a přejeďte přes mlýnek na maso.

2. Očistěte cibuli a nakrájejte ji na kousky. Vložte ji do mlýnku na maso.

3. Přidejte vejce, sůl, mletý černý pepř a krupici. Velmi dobře promíchejte.

Kuřecí prsní karbanátky s krupicí! Neobvyklé, ale zároveň velmi chutné. Ochutnejte je, určite si je zamilujete
Zdroj: retete-usoare.eu
Kuřecí prsní karbanátky s krupicí! Neobvyklé, ale zároveň velmi chutné. Ochutnejte je, určite si je zamilujete
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Zakryjte mísu potravinovou fólií a nechte masovou směs 30-40 minut odpočívat, aby krupice nabobtnala. Nemusíte ji tlouct, aby se stala poddajnou.

5. Navlhčete si lžíci a ruce vodou a tvarujte karbanátky: buď kulaté, nebo podlouhlé.

Kuřecí prsní karbanátky s krupicí! Neobvyklé, ale zároveň velmi chutné. Ochutnejte je, určite si je zamilujete
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Vložte je na pánev s rozpáleným olejem a smažte je 4-5 minut na mírném ohni. Poté je otočte na druhou stranu, přikryjte pokličkou a smažte dalších 5-6 minut, aby byly propečené.

Kuřecí prsní karbanátky s krupicí! Neobvyklé, ale zároveň velmi chutné. Ochutnejte je, určite si je zamilujete
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Poté opatrně sejměte víko, aby se kondenzát na víku nedostal do horkého oleje. Pokud chcete, můžete karbanátky ještě jednou otočit a smažit je další minutu, aby se rovnoměrně opekly.

8. Vyjměte z pánve a podávejte. Jsou vynikající, měkké a šťavnaté!

Kuřecí prsní karbanátky s krupicí! Neobvyklé, ale zároveň velmi chutné. Ochutnejte je, určite si je zamilujete
Zdroj: retete-usoare.eu
Kuřecí prsní karbanátky s krupicí! Neobvyklé, ale zároveň velmi chutné. Ochutnejte je, určite si je zamilujete
Zdroj: retete-usoare.eu

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na kuřecí karbanátky zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také tyto kuřecí plátky s jablky – neobvyklá kombinace, která je nesmírně chutná.