Většina z nás zvykne dělat karbanátky z vepřového masa ověřeným způsobem. Tato klasika nás však může po čase omrzet, proto byste měli zkusit famózní kuřecí karbanátky z kuřecích prs. Jejich chuti se jejich „vepřový soupeř“ nemůže ani z daleka vyrovnat. Jsou neskutečně šťavnaté a jemňoučké díky jedné přísadě. Připravte si tyto bleskové karbanátky a během oběda se po nich jen tak zapráší.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kuřecí karbanátky s krupicí
Co budeme potřebovat:
- 1 kg kuřecích prsou
- 2 polévkové lžíce špetka krupice
- 2 cibule (250 g)
- 1velké vejce nebo 2 malá vejce
- 1 lžička soli
- 0,3-0,5 lžičky mletého černého pepře
- 200 ml oleje (na smažení)
Jak budeme postupovat:
1. Maso omyjte a osušte. Nakrájejte ji na kousky a přejeďte přes mlýnek na maso.
2. Očistěte cibuli a nakrájejte ji na kousky. Vložte ji do mlýnku na maso.
3. Přidejte vejce, sůl, mletý černý pepř a krupici. Velmi dobře promíchejte.
4. Zakryjte mísu potravinovou fólií a nechte masovou směs 30-40 minut odpočívat, aby krupice nabobtnala. Nemusíte ji tlouct, aby se stala poddajnou.
5. Navlhčete si lžíci a ruce vodou a tvarujte karbanátky: buď kulaté, nebo podlouhlé.
6. Vložte je na pánev s rozpáleným olejem a smažte je 4-5 minut na mírném ohni. Poté je otočte na druhou stranu, přikryjte pokličkou a smažte dalších 5-6 minut, aby byly propečené.
7. Poté opatrně sejměte víko, aby se kondenzát na víku nedostal do horkého oleje. Pokud chcete, můžete karbanátky ještě jednou otočit a smažit je další minutu, aby se rovnoměrně opekly.
8. Vyjměte z pánve a podávejte. Jsou vynikající, měkké a šťavnaté!
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na kuřecí karbanátky zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také tyto kuřecí plátky s jablky – neobvyklá kombinace, která je nesmírně chutná.