Vařené vepřové koleno s česnekem připravené podle tohoto receptu je skvělým předkrmem!

Dnes vám krok za krokem představíme skvělý recept na vařené vepřové koleno s česnekem. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře.

Vařené vepřové koleno s česnekem
Zdroj: retete-usoare.eu
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Vařené vepřové koleno s česnekem

Co budeme potřebovat:

  • 1 vepřové koleno (1800g)
  • voda
  • 2 cibule
  • 1 mrkev
  • 10 zrnek pepře (nebo černého pepře)
  • 10 bobulí jalovce
  • sůl (1 polévková lžíce na 1 litr vody)
  • 3-4 bobkové listy
  • 3-5 stroužků česneku

Jak budeme postupovat:

1. Koleno velmi dobře omyjte, vložte do velkého hrnce a zalijte studenou vodou. Přidali jsme 3 l vody. Hrnec postavte na oheň a přiveďte vodu k bodu varu.

Vařené vepřové koleno s česnekem
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Odstraňte pěnu, přidejte cibuli a oloupanou mrkev, zrnka černého pepře a jalovcové bobule. Přidejte také sůl. Nezapomeňte, že na 1 litr vody přidejte 1 polévkovou lžíci soli.

Vařené vepřové koleno s česnekem
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Protože se bude vařit, vařte koleno ještě tři hodiny na mírném ohni.

4. Hodinu před dokončením přidejte bobkové listy.

5. Odstavte pánev z ohně a nechte maso ve vývaru vychladnout, dokud není vlažné.

6. Vepřové maso přendejte na talíř, proveďte svislý řez a vyjměte kost.

Vařené vepřové koleno s česnekem
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Poté maso opatrně nařízněte tak, abyste se nedotkli kůže.

Vařené vepřové koleno s česnekem
Zdroj: retete-usoare.eu
Vařené vepřové koleno s česnekem
Zdroj: retete-usoare.eu

8. Oloupejte stroužky česneku a rozdrťte je. Přidejte je k masu.

Vařené vepřové koleno s česnekem
Zdroj: retete-usoare.eu

9. Vyložte zapékací misku fólií. Maso nakrájejte na dva kusy. Jednu stranu přidejte do formy kůží dolů a druhou stranu na první stranu kůží nahoru. Pokud je forma větší než maso, zabalte ji pevně do potravinářské fólie, aby držela tvar. Poté přidejte misku se závažím a dejte ji do chladničky nebo na chladné místo, kde vydrží do druhého dne.

Vařené vepřové koleno s česnekem
Zdroj: retete-usoare.eu

10. Maso vyjměte, odlepte potravinovou fólii, nakrájejte na plátky a s chutí podávejte.

Vařené vepřové koleno s česnekem
Zdroj: retete-usoare.eu
Vařené vepřové koleno s česnekem
Zdroj: retete-usoare.eu

Vepřové koleno velmi dobře drží tvar! Je to chutný a atraktivní předkrm. Odvažte se ho připravit sami. Snadno se připravuje z jednoduchých a cenově dostupných ingrediencí.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento inspirativní recept zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Doporučujeme: Kuřecí prsa byla vždy suchá. Odkdy je však připravuji podle tohoto receptu, jsou vždy šťavnaté a chutné.