Hrníčkové kakaové brownie s cuketou – netradiční kombinace, jejímž výsledkem je extra vláčný dezert

Opět je před námi víkend – bývá to jediná část týdne, kdy se celá rodina sejde doma u jednoho stolu. Užijte si společné chvíle ještě o trochu víc a dopřejte si i něco sladkého. Tento recept na hrníčkové kakaové brownie s cuketou si zamilujete.

Hrníčkové kakaové brownie s cuketou
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Hrníčkové kakaové brownie s cuketou

Co budeme potřebovat:
  • 1/2 hrnku řepkového oleje
  • 1,5 hrnku krystalového cukru
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1/2 hrnku kakaa
  • 1,5 KL jedlé sody
  • 1 KL soli 2 ks cukety
  • 1/2 hrnku nasekaných ořechů

Jak budeme postupovat:

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Formu na pečení (25 x 35 cm) vymažte máslem a vysypte moukou. Cukety omyjte (neloupejte), rozkrojte, odstraňte semínka a nastrouhejte najemno.

2. Olej přidejte do velké mísy a postupně přidávejte cukr a vanilkový cukr.

3. V jiné míse smíchejte mouku, kakao, sodu a sůl a nakonec suchou směs přidejte k cukrové směsi. Přidejte nastrouhanou cuketu, nasekané ořechy a promíchejte. Do formy navrstvěte sušší těsto (nebojte se, cuketa pustí vodu a koláč bude krásně měkký) a pečte asi 25 minut.

Náš tip: Brownie je upečený, pokud střed koláče při jemném stlačení pruží (použijte rukavici).

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento inspirativní článek zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Vyzkoušejte také: Dědečkův oblíbený „BLESK“: Mandarinkový hrníčkový dort s třešněmi, který zbožňujeme!