Sametový domácí džem z borůvek a rybízu

Miluji domácí džemy, jdou u nás na dračku celý rok. Vždyť to znáte, jogurt, palačinky, lívance, či na dortové korpusy. Také tak milujete džem? Proč si ho tedy neudělat doma, ze základních surovin! My si dnes uděláme domácí džem z borůvek a rybízu!

Sametový džem z borůvek a rybízu! Něco trochu kyselého, ale jedinečného
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Sametový džem z borůvek a rybízu

Co budeme potřebovat:
  • 500 g přepasírované borůvky (cca 800 g čerstvých nebo mražených)
  • 500 g přepasírovaný červený rybíz (cca 900 g čerstvého nebo mraženého)
  • 1 balení želírovacího cukru Extra 2:1 Dr.Oetker

Jak budeme postupovat:

1. Na přípravu sametového džemu vložíme do hrnce propasírované borůvky, červený rybíz, želírovací cukr a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme k varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2. Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, otočíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Náš tip: Džem lze zjemnit Vanilkovým luštěm „Bourbon“ Dr.Oetker, který podélně rozřízneme a nožem vyškrábeme dužinu, kterou přidáme k propasírovanému ovoci.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento inspirativní recept zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Doporučujeme: Neuvěřitelné zdravotní benefity borůvek, které si nyní zamilujete ještě více!