Příprava dušených brambor se sýrem a slaninou trvá 15-20 minut. Jsou hnědé, chutné, lahodné a aromatické. Určitě je vyzkoušejte!
Co budeme potřebovat:
- 800 g brambor
- 100 g sýra
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- boia nebo chilli vločky – podle chuti
- parmazán – podle chuti
- 2 vejce
- 100 g slaniny
- 1 lžíce mouky
- olej – na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Syrové brambory nastrouhejte na velkém struhadle. Pomocí gázy nebo lisu na brambory je dobře vymačkejte rukama, abyste z nich odstranili uvolněnou šťávu. Vložte je do hluboké mísy.
2. Přidejte nahrubo nastrouhaný sýr, nasekanou petrželku podle chuti, sůl, mletý černý pepř a papriku nebo chilli vločky podle chuti, vejce rozšlehaná vidličkou. Velmi dobře promíchejte.
3. Přidejte na tenké plátky nakrájenou slaninu a mouku. Znovu promíchejte.
4. Na pánvi rozehřejte mírné množství oleje. Lžící na něj přímo namačkejte slaninu: 2 polévkové lžíce směsi odpovídají jedné slanině.
5. Slaninu opečte na mírném ohni z obou stran, dokud nezhnědne.
6. Přendejte na talíř vyložený papírovými utěrkami, abyste odstranili přebytečný olej.
7. Slaninu podávejte s velkým potěšením!