Jste milovníky kyselých polévek? Pokud ano, máme tu pro vás jednu. Stará dobrá čočka s čerstvým krajícem bílého chleba. Přesně taková je tato kyselá čočková polévka.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kyselá čočková polévka
Co budeme potřebovat:
- 150 g suché čočky
- 1 ks větší cibule
- 3 ks větší brambory
- 500 ml mléka
- 200 ml zakysaná smetana
- 2 lžíce hladké mouky
- krystalový cukr – podle chuti
- ocet – podle chuti
- sůl, černý pepř, nové koření, bobkový list
Jak budeme postupovat:
1. Čočku namočíme do studené vody a necháme na chladném místě (ideálně 4 hodiny).
2. Čočku a vodu nasypeme do hrnce a na mírném ohni přivedeme k varu. Během vaření přidejte vodu. Když je čočka měkká, přidejte nakrájené brambory, cibuli, bobkový list, zrnka pepře a nové koření. Vařte, dokud brambory nezměknou. Nakonec osolte.
3. Mezitím si připravte zátřepku z mléka, zakysané smetany a mouky. Vlijte ji do polévky a znovu ji přiveďte k varu.
4. Přestaňte vařit a nakonec ji podle potřeby dochuťte cukrem a octem.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Báječná kuřecí polévka „Chikhirtma“ – Gruzínci jí říkají „královna polévek“!