Kyselá čočková polévka – s čerstvým krajícem bílého chleba bude dokonalá!

Jste milovníky kyselých polévek? Pokud ano, máme tu pro vás jednu. Stará dobrá čočka s čerstvým krajícem bílého chleba. Přesně taková je tato kyselá čočková polévka.

Kyselá čočková polévka! Vynikající přímo báječná
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Kyselá čočková polévka

Co budeme potřebovat:

  • 150 g suché čočky
  • 1 ks větší cibule
  • 3 ks větší brambory
  • 500 ml mléka
  • 200 ml zakysaná smetana
  • 2 lžíce hladké mouky
  • krystalový cukr – podle chuti
  • ocet – podle chuti
  • sůl, černý pepř, nové koření, bobkový list

Jak budeme postupovat:

1. Čočku namočíme do studené vody a necháme na chladném místě (ideálně 4 hodiny).

2. Čočku a vodu nasypeme do hrnce a na mírném ohni přivedeme k varu. Během vaření přidejte vodu. Když je čočka měkká, přidejte nakrájené brambory, cibuli, bobkový list, zrnka pepře a nové koření. Vařte, dokud brambory nezměknou. Nakonec osolte.

3. Mezitím si připravte zátřepku z mléka, zakysané smetany a mouky. Vlijte ji do polévky a znovu ji přiveďte k varu.

4. Přestaňte vařit a nakonec ji podle potřeby dochuťte cukrem a octem.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Báječná kuřecí polévka „Chikhirtma“ – Gruzínci jí říkají „královna polévek“!