Máte chuť na něco rychlého? Tato tortilla s avokádem a grilovaným kuřecím masem v česnekovém dresinku je ta pravá. Nabízíme vám křehká kuřecí prsa a kousky avokáda v česnekovém dresinku, podávané v horké tortille.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Tortilla s avokádem a grilovaným kuřecím masem v česnekovém dresinku
Co budeme potřebovat:
- 4 ks tortilly
- 2 ks menších kuřecích prsou
- 1 ks avokáda
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
Česnekový dresink:
- 3 lžíce majonézy
- 1 kelímek se smetanou
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce extra panenský olivový olej
- 1 lžička worchesterové omáčky
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Kuřecí prsa osolte a opepřete z obou stran, lehce pokapejte olejem a citronovou šťávou a ogrilujte na grilovací pánvi nebo v troubě. Vyjměte je a nechte vychladnout.
2. Překrojte avokádo na polovinu, odstraňte slupku a nožem nařízněte ještě slupku. Hotové kostky avokáda pak oloupejte ze slupky přímo do mísy.
3. Připravte si jednoduchý dresink: majonézu, zakysanou smetanu, prolisovaný česnek, olej a omáčku dobře promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
4. Vychladlá prsa nakrájejte na kostky a přidejte je do mísy k avokádu. Smíchejte je s dresinkem a zabalte do ještě teplých domácích tortill.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Doporučujeme také tento zdravý cizrnový salát s avokádem a fetou.