Tortilla s avokádem a grilovaným kuřecím masem v česnekovém dresinku

Máte chuť na něco rychlého? Tato tortilla s avokádem a grilovaným kuřecím masem v česnekovém dresinku je ta pravá. Nabízíme vám křehká kuřecí prsa a kousky avokáda v česnekovém dresinku, podávané v horké tortille.

Tortilla s avokádem a grilovaným kuřecím masem v česnekovém dresinku
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Tortilla s avokádem a grilovaným kuřecím masem v česnekovém dresinku

Co budeme potřebovat:
  • 4 ks tortilly
  • 2 ks menších kuřecích prsou
  • 1 ks avokáda
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy

Česnekový dresink:

  • 3 lžíce majonézy
  • 1 kelímek se smetanou
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce extra panenský olivový olej
  • 1 lžička worchesterové omáčky
  • sůl, mletý černý pepř – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Kuřecí prsa osolte a opepřete z obou stran, lehce pokapejte olejem a citronovou šťávou a ogrilujte na grilovací pánvi nebo v troubě. Vyjměte je a nechte vychladnout.

2. Překrojte avokádo na polovinu, odstraňte slupku a nožem nařízněte ještě slupku. Hotové kostky avokáda pak oloupejte ze slupky přímo do mísy.

3. Připravte si jednoduchý dresink: majonézu, zakysanou smetanu, prolisovaný česnek, olej a omáčku dobře promíchejte a dochuťte solí a pepřem.

4. Vychladlá prsa nakrájejte na kostky a přidejte je do mísy k avokádu. Smíchejte je s dresinkem a zabalte do ještě teplých domácích tortill.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Doporučujeme také tento zdravý cizrnový salát s avokádem a fetou.