Vyzkoušejte tento dnešní dezert se sušenkami a lahodným vanilkovým krémem. Chuť je úžasná a příprava jednoduchá. Připravte tento dezert svým známým a rodině, kteří si ho určitě taky zamilují, tak jako Vy. Pojďme se podívat, jak budeme postupovat a co všechno je potřeba k jeho vytvoření.
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 400 g hladké mouky
- 1 vejce
- 250 g másla
- 100 g kr. cukru
- 2 lžičky kakaového prášku
- 1 lžíci zakysané smetany
- 1 lžičku jedlé sody
Na krém:
- 2 bal. vanilkového pudingu
- 500 ml mléka
- 200 g kr. cukru
- 1 lžičku vanilkového cukru
- 500 g zakysané smetany
- 1 lžíci kakaa
(můžete přidat i 150 g našlehaného másla)
Na vrch:
- 350-400 ml smetany ke šlehání
- cukr dle chuti
Dále potřebujeme:
- máslové sušenky
Jak budeme postupovat:
1) Z pudinků, mléka a cukru (krystalového i vanilkového) uvaříme hustý pudink, necháme vychladnout a pak do něj následně vmícháme smetanu.
2) Vymícháme dohladka. Krém rozdělíme na 2 poloviny a do jednoho vmícháme kakao nebo rozpuštěnou čokoládu.
3) Na těsto vymícháme všechny přísady do jednotné hmoty.
4) Navrstvíme na plech vyložený papírem (31 × 23 cm) a pečeme při teplotě 180 stupňů asi 20-25 minut.
5) Na vychladlé těsto navrstvíme vanilkový krém, přikryjeme máslovými sušenkami, pokračujeme tmavým krémem a nakonec pokryjeme šlehačkou.
6) Dáme vychladit a podáváme.
Přejeme Vám dobrou chuť!
https://primainspirace.cz/2021/09/26/zakusek-pro-line-uzasny-a-stavnaty-jablecny-kolac-bez-prace/
Zdroj receptu: kiloretete.ro