Čokoládový zákusek s pařížským krémem a višněmi

Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept na dort hodný slavnostního stolu tím pravým. Tento recept na čokoládový zákusek s pařížským krémem a višněmi si zamilujete!

Čokoládový zákusek s pařížským krémem a višněmi
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Čokoládový zákusek s pařížským krémem a višněmi

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 2 ks vejce
  • 80 g cukr krystal
  • 1 PL voda
  • 1 PL olej
  • 80 g polohrubá mouka
  • 1 PL kakao
  • 1 špetka sůl
  • 1 ČL prášek do pečiva

Krém:

  • 500 ml 40 % smetany ke šlehání
  • 200 g hořká čokoláda
  • 1 PL kakao
  • 100 g máslo

Ještě potřebujeme:

  • višňový (třešňový) kompot
  • kakao

Jak budeme postupovat:

1. Nejprve připravte krém. Vyšlehejte smetanu ke šlehání a přidejte nasekanou čokoládu. Nechte rozpustit a za stálého míchání přidejte kakao. Přiveďte k bodu varu. Odstavte z ohně a nechte vychladnout. Před vyšleháním do husté pěny a vmícháním másla o pokojové teplotě nechte v chladničce do druhého dne.

2. Oddělte bílky a žloutky. Do pěny zašlehejte bílky a špetku soli. Postupně přidávejte po lžících moučkový cukr a postupně vmíchejte žloutky.

3. Poté přidejte vodu, olej, mouku, kakao a prášek do pečiva. Připravené těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů přibližně na 20 minut.

4. Ještě teplý koláč doplníme višněmi a zalijeme šťávou z kompotu, aby byl koláč vláčný. Nechte vychladnout a pak na něj rozetřete připravený krém. Poprašte je kakaovým práškem a nakrájejte na plátky. Užijte si to.

Přejeme dobrou chuť!

Zaujal Vás tento zajímavý recept? Sdílejte ho i svým přátelům! Vyzkoušejte také: Fantastické mléčné řezy s čokoládou, kakaem a krémem: Oblíbený zákusek u nás doma!