Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept na dort hodný slavnostního stolu tím pravým. Tento recept na čokoládový zákusek s pařížským krémem a višněmi si zamilujete!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Čokoládový zákusek s pařížským krémem a višněmi
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 2 ks vejce
- 80 g cukr krystal
- 1 PL voda
- 1 PL olej
- 80 g polohrubá mouka
- 1 PL kakao
- 1 špetka sůl
- 1 ČL prášek do pečiva
Krém:
- 500 ml 40 % smetany ke šlehání
- 200 g hořká čokoláda
- 1 PL kakao
- 100 g máslo
Ještě potřebujeme:
- višňový (třešňový) kompot
- kakao
Jak budeme postupovat:
1. Nejprve připravte krém. Vyšlehejte smetanu ke šlehání a přidejte nasekanou čokoládu. Nechte rozpustit a za stálého míchání přidejte kakao. Přiveďte k bodu varu. Odstavte z ohně a nechte vychladnout. Před vyšleháním do husté pěny a vmícháním másla o pokojové teplotě nechte v chladničce do druhého dne.
2. Oddělte bílky a žloutky. Do pěny zašlehejte bílky a špetku soli. Postupně přidávejte po lžících moučkový cukr a postupně vmíchejte žloutky.
3. Poté přidejte vodu, olej, mouku, kakao a prášek do pečiva. Připravené těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů přibližně na 20 minut.
4. Ještě teplý koláč doplníme višněmi a zalijeme šťávou z kompotu, aby byl koláč vláčný. Nechte vychladnout a pak na něj rozetřete připravený krém. Poprašte je kakaovým práškem a nakrájejte na plátky. Užijte si to.
Přejeme dobrou chuť!
Zaujal Vás tento zajímavý recept? Sdílejte ho i svým přátelům! Vyzkoušejte také: Fantastické mléčné řezy s čokoládou, kakaem a krémem: Oblíbený zákusek u nás doma!