Kuřecí karbanátky v bílé omáčce

Kuřecí maso je velmi oblíbenou surovinou v mnoha kuchyních. Překvapte strávníky novým receptem s oblíbenými surovinami. Nabízíme vám jednoduchý recept na lahodné, šťavnaté, voňavé a jemné karbanátky z kuřecího masa zalité bílou omáčkou!

Kuřecí karbanátky v bílé omáčce - velmi jemné, chutné a především velmi jednoduché
Zdroj: retete-usoare.eu
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Kuřecí karbanátky v bílé omáčce

Co budeme potřebovat:

Na karbanátky:

  • 500 g mletého kuřecího masa (použili jsme prsa a stehna ve stejném poměru)
  • 1 lžička soli
  • mletý černý pepř – podle chuti
  • stroužek česneku
  • 1 malou cibuli
  • 1 vejce
  • 1/2 sklenice vařené rýže
  • mouka

Na omáčku:

  • 20 g másla (jedna polévková lžíce)
  • 2 lžíce mouky
  • 400 ml kuřecí polévky
  • sůl, mletý černý pepř – podle chuti
  • 1/2 lžičky papriky
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • zelenina – podle chuti (my jsme použili kopr a petržel)

Jak budeme postupovat:

1. Připravte karbanátky: Do mísy s mletým masem přidejte sůl, mletý černý pepř, česnek prolisovaný lisem na česnek a nastrouhanou cibuli. Míchejte.

2. Přidejte vejce a uvařenou rýži. Velmi dobře promíchejte.

Kuřecí karbanátky v bílé omáčce - velmi jemné, chutné a především velmi jednoduché
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Vytvarujte karbanátky a obalte je v mouce. Abychom mohli rovnoměrně tvarovat masové kuličky a neušpinili si ruce, použili jsme k porcování masové směsi naběračku na zmrzlinu o průměru 5 cm. V průměru tak vznikne 12 karbanátků.

Kuřecí karbanátky v bílé omáčce - velmi jemné, chutné a především velmi jednoduché
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Smažte je 3-4 minuty na pánvi s trochou rozpáleného oleje, dokud se neobalí zlatavou kůrčičkou. Pak je otočte na druhou stranu. Pánev přikryjte pokličkou a snižte teplotu. Karbanátky nechte smažit dalších 5-7 minut.

Kuřecí karbanátky v bílé omáčce - velmi jemné, chutné a především velmi jednoduché
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Mezitím si připravte omáčku: Na rozpálené pánvi rozpusťte máslo. Přidejte mouku a velmi dobře promíchejte.

Kuřecí karbanátky v bílé omáčce - velmi jemné, chutné a především velmi jednoduché
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Přilijte kuřecí vývar a velmi dobře promíchejte, aby nezůstaly žádné hrudky.

7. Směs osolte, okořeňte mletým černým pepřem a paprikou a přelijte ji zakysanou smetanou. Přiveďte k bodu varu.

Kuřecí karbanátky v bílé omáčce - velmi jemné, chutné a především velmi jednoduché
Zdroj: retete-usoare.eu

8. Do omáčky přidejte masové kuličky. Posypte nasekanou zeleninou (můžete použít i mraženou) a přikryté vařte na mírném ohni dalších 5-7 minut. Ke konci pečení je můžete otočit na druhou stranu, aby byly rovnoměrně potřené omáčkou.

Kuřecí karbanátky v bílé omáčce - velmi jemné, chutné a především velmi jednoduché
Zdroj: retete-usoare.eu
Kuřecí karbanátky v bílé omáčce - velmi jemné, chutné a především velmi jednoduché
Zdroj: retete-usoare.eu

9. Karbanátky s omáčkou přendejte na talíře a podávejte s libovolnou přílohou. Nejraději je jíme s bramborovou kaší nebo pečenými plátky brambor.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na hovězí karbanátky v ostře kyselé houbové omáčce – jedinečná kombinace!