Také patříte mezi milovníky bábovek? Pokud ano, tak určitě doporučujeme vyzkoušet dnešní recept. Ukážeme si, jak připravit fantastickou šlehačkovou bábovku, kterou navíc lze přelít čokoládou. Příprava je velice jednoduchá a rychlá. Jen smícháte a vložíte do formy. Pojďme se podívat, jak si ji připravit.
Co budeme potřebovat:
- 3 vejce
- 250 g moučkového cukru
- 1 bal. vanilkového cukru
- 250 ml smetany na šlehání
- 250 g polohrubé mouky
- 1 bal. prášku do pečiva
- 1 lžíci kakaa
Jak budeme postupovat:
1) Vejce s cukrem si ušleháme do pěny, dále přidáme smetanu, vanilkový cukr a nakonec mouku spolu s práškem do pečiva.
2) Důkladně vymícháme jednotné hladké těsto. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme moukou.
3) Do formy navrstvíme ½ těsta a do zbylého vmícháme kakao. Tmavé těsto navrstvíme na světlé a vyložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů 35 minut.
4) Necháme chvíli vychladnout, vyklopíme.
TIP: Bábovku můžete přelít čokoládovou polevou.
Případně ji můžete jen posypat práškovým cukrem.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud se Vám tento recept na zákusek líbí, nezapomeňte ho sdílet i svým přátelům. Také můžete navštívit recept na pěnový zákusek.