Čokoládovo-tvarohový koláč bez pečení POUZE ZE TŘÍ SUROVIN – zmizí z talíře okamžitě!

Dnes jsme pro vás připravili lahodnou pochoutku, na kterou mám recept od tety cukrářky. Tento čokoládovo-tvarohový koláč bez pečení chutná opravdu lahodně a k jeho přípravě potřebujete pouze tři ingredience! Uvidíte, že si recept zamilujete

Čokoládovo-tvarohový koláč bez pečení POUZE ZE TŘÍ SUROVIN
Zdroj: patee.ru
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Čokoládovo-tvarohový koláč bez pečení

Co budeme potřebovat:
  • 4 vejce
  • 300 gramů měkkého tvarohu
  • 100 gramů hořké čokolády


Jak budeme postupovat:

  • Nejprve rozpusťte hořkou čokoládu ve vodní lázni a nechte ji vychladnout. Mezitím oddělte žloutky od bílků a ušlehejte tuhý sníh. Žloutky smíchejte zpět s měkkým tvarohem. Do žloutkové a tvarohové směsi postupně přidávejte rozpuštěnou čokoládu a sníh z bílků, metličkou a jemnými tahy rukou docílíte nadýchané konzistence.
  • Když je těsto hotové, nalijte ho do dortové formy vyložené pečicím papírem. Formu vložte do většího plechu, který do poloviny naplňte studenou vodou. Vložte do předehřáté trouby na 50 až 55 minut a pečte při 180 stupních.
  • Když se doba pečení blíží ke konci, nechte koláč v troubě ještě deset minut. Pak dort vyjměte, počkejte, až vychladne, a ozdobte ho buď čokoládovou polevou, nebo například kokosem a ořechy.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na čokoládovo-tvarohový koláč zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Doporučujeme také čokoládový dort s mascarpone!