Švýcarská čokoládová roláda s vanilkovým krémem!

Krok za krokem vám představíme skvělý recept – švýcarská čokoládová roláda s vanilkovým krémem! Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě chutného moučníku ocení všichni.

Švýcarská čokoládová roláda s vanilkovým krémem
Zdroj: retete-usoare.eu
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Švýcarská čokoládová roláda s vanilkovým krémem

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 60 g mouky
  • 35 g kakaového prášku
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • 8 g vanilkového cukru
  • 4 vejce
  • 140 g cukru
  • 30 ml rafinovaného slunečnicového oleje

Pro sirup:

  • čerstvou pomerančovou šťávu

Na krém:

  • 400 ml smetany na 30-35 % šlehačky
  • 8 g vanilkového cukru
  • 200 g slazeného kondenzovaného mléka
  • 2 lžíce kakaového prášku

Ostatní:

  • 2-3 lžíce moučkového cukru
  • čokoláda – na ozdobu

Koláč jsme pekli na obdélníkovém plechu o rozměrech 30 x 40 cm.


Jak budeme postupovat:

1. Připravte těsto: Vejce, krystalový a vanilkový cukr šlehejte mixérem, dokud nejsou nadýchané, objemné a bělavé.

Švýcarská čokoládová roláda s vanilkovým krémem!
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Postupně (ve dvou fázích) přidejte prosátou mouku spolu s kakaovým práškem a práškem do pečiva. Smíchejte mixérem na nízké otáčky.

Švýcarská čokoládová roláda s vanilkovým krémem!
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Přidejte rafinovaný slunečnicový olej. Smíchejte mixérem při nízkých otáčkách.

4. Těsto přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Rovnoměrně rozetřete.

Švýcarská čokoládová roláda s vanilkovým krémem!
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Pečte těsto asi 12 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Zkontrolujte propečení párátkem.

Švýcarská čokoládová roláda s vanilkovým krémem!
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Jakmile ho vyndáte z trouby, posypte ho moučkovým cukrem.

Švýcarská čokoládová roláda s vanilkovým krémem!
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Poté je překlopte na čistou kuchyňskou utěrku a odstraňte z povrchu pečicí papír. Pomocí utěrky ji srolujte do tvaru rolády, přičemž začněte od kratšího okraje. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

Švýcarská čokoládová roláda s vanilkovým krémem!
Zdroj: retete-usoare.eu
Švýcarská čokoládová roláda s vanilkovým krémem!
Zdroj: retete-usoare.eu

8. Připravte krém: Smetanu ke šlehání (studenou, čerstvě vyndanou z lednice) šlehejte, dokud se neobjeví měkké špičky. Poté přidejte kondenzované mléko a vanilkový cukr. Pokračujte v míchání, dokud se neobjeví tuhé špičky.

Švýcarská čokoládová roláda s vanilkovým krémem!
Zdroj: retete-usoare.eu

9. Sestavte roládu: Těsto rozválejte a potřete pomerančovou šťávou pomocí štětce.

10. Polovinu krému rozetřete na povrch a srolujte do rolády.

Švýcarská čokoládová roláda s vanilkovým krémem!
Zdroj: retete-usoare.eu

11. Do zbývajícího krému vmíchejte pomocí mixéru kakaový prášek. Přeneste ji do zdobicího sáčku a naneste na povrch rolády, poté ji rovnoměrně rozetřete a uhlaďte stěrkou.

Švýcarská čokoládová roláda s vanilkovým krémem!
Zdroj: retete-usoare.eu
Švýcarská čokoládová roláda s vanilkovým krémem!
Zdroj: retete-usoare.eu

12. Na povrchu těsta udělejte vidličkou podélné čáry.

Švýcarská čokoládová roláda s vanilkovým krémem!
Zdroj: retete-usoare.eu

13. Roládu posypeme nastrouhanou nebo najemno nasekanou čokoládou.

Švýcarská čokoládová roláda s vanilkovým krémem!
Zdroj: retete-usoare.eu

14. Roládu nechte 60 minut v chladničce.

Švýcarská čokoládová roláda s vanilkovým krémem!
Zdroj: retete-usoare.eu

15. Porcujte a s velkou chutí podávejte!

Švýcarská roláda připravená podle tohoto receptu se skládá z nadýchaného čokoládového těsta, vzdušného vanilkového krému a čokolády. Nikdo neodolá takovým dobrotám!

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tato Švýcarská čokoládová roláda s vanilkovým krémem zaujala, sdílejte recept i vašim přátelům. Doporučujeme také: Nepečený dezert z čokoládových sušenek s vanilkovým krémem!