Dnes jsme pro vás připravili vynikající recept na chutný a dobře vypadající jogurtovo-borůvkový zákusek, který se hodí pro každou příležitost. Recept je opravdu jednoduchý a nebude problém ho připravit i pro méně zkušenou hospodyňku.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Jogurtovo-borůvkový zákusek
Co budeme potřebovat:
na těsto:
- 4 vejce
- 4 lžíce vody
- 12 dkg cukru
- 7 dkg hladké mouky
- ½ lžičky prášku do pečiva
Tyto ingredience potřebujete na jednu vrstvu – jelikož budou zapotřebí tři, nezapomeňte je vynásobit.
na náplň:
- 3 balíčky jogurtu
- 1½ šálku smetany ke šlehání
- 8 lžic moučkového cukru
- 8 lžiček želatiny
- ½ šálku horké vody
- 2 šálky borůvek
Jak budeme postupovat:
- Vezměte vejce, oddělte bílky od žloutků a pak bílky s cukrem šlehejte, dokud nevznikne tuhá pěna. Když je nadýchaná, přidejte vodu, pak mouku a prášek do pečiva. Nakonec přidejte žloutky, které rovněž lehce vyšlehejte mixérem.
- Mělo by vzniknout jednolité těsto, které se nalije na plech a vloží do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečte asi 20 minut. V tomto okamžiku máte připravenou jednu vrstvu. A nezapomeňte, že potřebujete celkem tři.
- Jakmile je těsto upečené nebo vychladlé, máte čas na přípravu samotného krému. Ani tady nečekejte nic složitého, protože stačí dát borůvky s jogurtem a cukrem do mixéru a zapnout ho. V tomto okamžiku vytvoříte borůvkovou pastu, se kterou budete pracovat. Toho docílíte smícháním ostatních ingrediencí. Tento základ se pak podle návodu spojí s želatinou, kterou jste předem namočili do vody.
- Polovinu krému rozetřete na vrstvu těsta. Přikryjte ho druhým těstem. Na to přijde druhá polovina krému a na toto těsto přijde poslední. Hotovo!
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na jogurtovo-borůvkový zákusek zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Doporučujeme také nejsnadnější recept na Tiramisu bez vajec a alkoholu – skvěle se hodí ke kávě.