Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na pařížské mini koláčky s tvarohem je tím pravým.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.Pařížské mini koláčky s tvarohem
Co budeme potřebovat:Na těsto:
- 125 ml vody
- 125 ml mléka
- 100 g másla
- 150 g mouky
- 4 vejce (při pokojové teplotě)
- 10 g cukru
- 3 g soli
Na krém:
- 250-300 g sladkého tvarohu (zrnitý; studený, právě vytažený z lednice)
- 200-250 ml smetany ke šlehání (studené, čerstvě vytažené z lednice)
- 60 g moučkového cukru
- 8 g vanilkového cukru (nepovinné)
Ostatní:
- moučkový cukr – na ozdobu
Z těchto ingrediencí získáte 15 mini koláčků “Paris Brest”.
Jak budeme postupovat:
1. Připravte těsto: Nalijte vodu a mléko do hrnce se silným dnem. Přidejte sůl, cukr a máslo. Tyto ingredience zahřívejte, dokud nedosáhnou bodu varu.
2. Přidejte všechnu prosátou mouku. Těsto zahřívejte na mírném ohni 5 minut, dokud není hladké a mírně se neodděluje od stěn pánve, a intenzivně míchejte dřevěnou lžící. Na dně a stěnách pánve se vytvoří tenká vrstva těsta.
3. Odstavte těsto z ohně a přeneste ho do mísy. Za častého míchání nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
4. Postupně (jedno po druhém) přidávejte vejce do těsta a pokaždé míchejte, dokud nebude hladké. Měli byste získat polotuhé těsto, které pomalu odkapává ze lžíce nebo stěrky a tvoří tzv. ptačí zobák (poslední vejce můžete přidávat v několika fázích, aby těsto nebylo příliš řídké).
5. Těsto přendejte do zdobicího sáčku, na který jste nasadili trysku o průměru 1-1,5 cm. Na plech vyložený pečicím papírem je položte do tvaru kroužků.
Abyste získali rovnoměrné koláče, nakreslete na zadní stranu pečicího papíru kolečka stejného průměru.
6. Koláče pečte 30-35 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
7. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Poté je rozkrojte na poloviny (podélně).
8. Připravte si krém: do hluboké mísy dejte sladký tvaroh (pokud je zrnitý, propasírujte ho předem přes jemné síto nebo ho rozmixujte), moučkový cukr a smetanu ke šlehání. Šlehejte je mixérem, dokud se nevytvoří trvalé špičky.
9. Krém přendejte do zdobicího sáčku a naneste ho na spodní poloviny sušenek. Poté je doplňte horní polovinou.
10. Sušenky posypeme moučkovým cukrem.
11. S velkým potěšením podávejte mini koláčky “Paris Brest”!
Přejeme dobrou chuť!
Určitě Vás zaujme: Božský babiččin smetanový koláč, který Vás překvapí svou jednoduchostí.