Čokoládové truffles s mandlemi a amarettem

Tento recept se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravený žádný dezert. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na čokoládové truffles s mandlemi a amarettem. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost.

Čokoládové truffles s mandlemi a amarettem
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Čokoládové truffles s mandlemi a amarettem

Co budeme potřebovat:

  • 200 g hořké čokolády
  • 80 ml smetany ke šlehání (33%)
  • 25 g másla
  • 50 g mletých mandlí
  • 2 lžíce amaretta
  • 100 g celých mandlí

Na obalení:

  • pomleté mandle

Jak budeme postupovat:

1. Čokoládu nalámejte a dejte do mísy. Přidejte máslo a smetanu ke šlehání a rozpusťte je ve vodní lázni. Občas promíchejte, aby vznikl hladký krém.

2. Do rozpuštěné čokolády přidejte amaretto, mleté mandle a dobře promíchejte. Nechte je vychladnout a poté je přikryjte potravinovou fólií. Vložte do chladničky alespoň na 1 hodinu.

3. Po vychladnutí z hmoty rychle vytvarujte lžící kuličky – do každé kuličky schovejte jednu mandli. Nakonec obalte v mletých mandlích.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Doporučujeme také tyto delikátní čokoládové sušenky se sezamem a mandlemi!