Krok za krokem vám představíme skvělý recept na dort “Pavlova” s krémem s příchutí zmrzliny. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku ocení všichni!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Dort “Pavlova” s krémem s příchutí zmrzliny
Co budeme potřebovat:
Na pusinky:
- 6 bílků
- 310 g krystalového cukru
- 50 g moučkového cukru
Pro krém s příchutí zmrzliny:
- 6 žloutků
- 500 ml mléka
- 100-150 g cukru
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 8 g vanilkového cukru
- 180 g másla
Ostatní:
- jakékoliv ovoce – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Připravte pusinky: Do žáruvzdorné mísy vložte bílky a krystalový cukr. Za stálého míchání je zahřívejte ve vodní lázni, dokud se cukr zcela nerozpustí a výsledná směs nedosáhne teploty 60 °C.
2. Sundejte ho z vodní lázně a šlehejte ho mixérem, dokud úplně nevychladne.
3. Poté do vzniklé pusinky přidejte moučkový cukr a pokračujte v míchání, dokud se neobjeví trvalé špičky.
4. Plech vyložte pečicím papírem, na jehož zadní stranu jste nakreslili kruh o průměru 24 cm. Přeneste pusinky dovnitř kruhu a rovnoměrně je rozetřete. Okraje můžete nechat mírně ošoupané, aby dort vypadal zajímavěji.
5. Pusinky pečte 60 minut v předehřáté troubě při teplotě do 130 °C. Poté vypněte ohřev a nechte v troubě vychladnout.
6. Mezitím připravte krém: Do malého hrnce dejte žloutky, cukr, vanilkový cukr a kukuřičný škrob. Velmi dobře promíchejte, aby nezůstaly žádné hrudky.
7. Postupně přidejte mléko. Míchejte do hladka.
8. Za stálého míchání vařte smetanu na mírném ohni, dokud se neobjeví první bublinky. Poté odstavte z ohně a ještě 1-2 minuty míchejte.
9. Přikryjte vařící smetanu potravinovou fólií tak, aby přišla do přímého kontaktu s povrchem. Nechte ji vychladnout na pokojovou teplotu.
10. Změklé máslo (při pokojové teplotě) šlehejte mixérem při vysokých otáčkách 3-4 minuty, dokud není nadýchané a bělavé.
11. Postupně (po lžících) vmíchejte uvařenou smetanu do másla a pokaždé promíchejte dohladka.
12. Sestavte dort: rovnoměrně rozetřete zmrzlinový krém na povrch pusinkového korpusu.
13. Dort uložte na 8-10 hodin nebo přes noc do chladničky.
14. Pak ozdobte ovocem, které máte nebo máte rádi.
15. Dort “Pavlova” naporcujte a podávejte!
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept na dort “Pavlova” s krémem i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také: Ovocný koláč, který se jednoduše rozplývá v ústech. Rozhodně si tento recept uložte!