Domácí jablečný džem – takto si ho připravíte doma!

Chuť a vůně jablečného džemu připomíná naše dětství, když jsme ho v sychravé odpoledne dávali natřený na piškoty a pili jsme k němu teplý čaj. Jablečný džem patří mezi nejpopulárnější mezi různými druhy povidel. Jedním z důvodů je to, že jeho příprava je mimořádně jednoduchá, jeho chuť se hodí k různým zákuskům a jako dezert lze jíst i samotný.

Domácí jablečný džem! Domácí džem velmi chutný a lahodný
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Domácí jablečný džem

Co budeme potřebovat:
  • 2 kg jablek
  • 500 g krystalového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • šťáva a kůra z 1 citronu

Jak budeme postupovat:

1. Jablka očistěte a nakrájejte. Vložte do hrnce, přidejte malé množství vody a vařte asi 20 minut. Poté tyčovým mixérem rozmixujte.

2. Přidejte ostatní ingredience k rozmixovaným jablkům a promíchejte. Vařte asi 5 minut.

3. Připravený džem vložte do čistých sklenic a sterilizujte při teplotě 80 °C asi 25 minut.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento inspirativní článek zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Vyzkoušejte také skvělý jablečný cheesecake – recept je velmi jednoduchý a chutný!