Dnes jsme si pro vás připravili opravdovou dobrotu, která je u nás doma velice oblíbená. Konkrétně si připravíme fantastický “krtkův” dort. Příprava této mňamky je velice snadná a časově nenáročná navíc BEZ pečení! Je tedy za potřebí aby náš dort po dokončení zůstal nějakou tu chvilku v lednice, kde nám hezky ztuhne. Pokud tedy hledáte novou pochutinu na oslavu či občerstvení pro vaše návštěvy, je tento dort ta správná volba!
Už se vám začínají sbíhat sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tento fantastický “krtkův” dort!
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tuto čokoládovou pěnu!
Výborný recept na Krtkův dort:
Co budeme potřebovat:
krém:
- 7,5 ČL cukr krystal
- 2,5 ČL hladké mouky
- 2 ks vajec
- 400 g zakysané smetany 20% alespoň
- 100 g másla
základ:
- 300 g sušenek
- 120 g másla
- 1-2 PL mléka
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si v hrnci smícháme cukr, vejce a mouku. Vymícháme do hladka.
2) Nyní přidáme smetanu. Promícháme a umístíme na mírný plamen. Stále mícháme! Přivedeme k bodu varu a necháme ještě vařit cca 2 minuty. Měli bychom dostat podobu jakéhosi pudinku.
3) Hrnec umístíme do většího hrnce se studenou vodou abychom naši směs zchladili. Zakryjeme folií a necháme vychladnout.
4) Pokračujeme základem. Sušenky si nameleme na drť. Poté do drtě přidáme rozpuštěné máslo a mléko. Důkladně promícháme.
5) Připravíme si pečící formu. Do ní umístíme 2/3 naší sušenkové směsí, důkladně rozvrstvíme také i na boky formy. Zbylou 1/3 necháme stranou. Formu umístíme na hodinu do lednice.
6) Změklé máslo si rozšleháme a přidáme po částech do naší pudinkové směsi.
7) Nyní navrstvíme pudinkovou směs do sušenkové formy. Posypeme zbylou třetinou sušenkové drti. Nakonec zakryjeme alobalem a umístíme opět do lednice, tentokrát alespoň na 5 hodin. Máme hotovo!