Nadýchaná smetanová roláda s čokoládou – dokonalý dezert pro každou příležitost

Tento recept se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravený žádný dezert. Ukážeme si, jak se připravuje tato smetanová roláda s čokoládou. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

nadýchaná smetanová roláda s čokoládou – dokonalý dezert pro každou příležitost
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Smetanová roláda s čokoládou

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 3 ks vejce
  • 6 PL cukr krystal
  • 6 PL hladká mouka
  • 3 PL voda
  • 3 PL mléko
  • 1 dl olej
  • 1/2 KL jedlá soda
  • 1/2 balíčku prášek do pečiva
  • 1 špetka sůl

Náplň:

  • 100 g čokoláda
  • 50 ml smetana ke šlehání
  • 1 ČL kakao
  • 1 ČL máslo

Jak budeme postupovat:

1. Oddělte bílky a vyšlehejte je se špetkou soli do tuha.

2. Žloutky vyšlehejte s krystalovým cukrem a postupně přidávejte vodu, mléko a olej. Poté přidejte hladkou mouku, jedlou sodu a prášek do pečiva.

3. Připravené těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem, uhlaďte ho a vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů asi na 10-12 minut.

4. Ihned po upečení ho pomocí utěrky srolujte do ruličky a nechte vychladnout.

5. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, přidejte máslo, smetanu ke šlehání a kakao. Všechny ingredience promíchejte. Vyválejte roládu a potřete ji čokoládou. Srolujte a posypte moučkovým cukrem. Užijte si to.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento inspirativní recept i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Voňavý makový pletenec, který se hodí pro každou příležitost.