Tento recept se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravený žádný dezert. Ukážeme si, jak se připravuje tato smetanová roláda s čokoládou. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Smetanová roláda s čokoládou
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 3 ks vejce
- 6 PL cukr krystal
- 6 PL hladká mouka
- 3 PL voda
- 3 PL mléko
- 1 dl olej
- 1/2 KL jedlá soda
- 1/2 balíčku prášek do pečiva
- 1 špetka sůl
Náplň:
- 100 g čokoláda
- 50 ml smetana ke šlehání
- 1 ČL kakao
- 1 ČL máslo
Jak budeme postupovat:
1. Oddělte bílky a vyšlehejte je se špetkou soli do tuha.
2. Žloutky vyšlehejte s krystalovým cukrem a postupně přidávejte vodu, mléko a olej. Poté přidejte hladkou mouku, jedlou sodu a prášek do pečiva.
3. Připravené těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem, uhlaďte ho a vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů asi na 10-12 minut.
4. Ihned po upečení ho pomocí utěrky srolujte do ruličky a nechte vychladnout.
5. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, přidejte máslo, smetanu ke šlehání a kakao. Všechny ingredience promíchejte. Vyválejte roládu a potřete ji čokoládou. Srolujte a posypte moučkovým cukrem. Užijte si to.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento inspirativní recept i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Voňavý makový pletenec, který se hodí pro každou příležitost.