Domů Recepty Krásně nadýchané jemné vanilkové věnečky s višněmi

Krásně nadýchané jemné vanilkové věnečky s višněmi

Proč si nenaplánovat odpolední posezení s přáteli nebo rodinou a nepřipravit něco opravdu výjimečného? Tento recept na vanilkové věnečky s višněmi je tím pravým. Se šálkem skvělé kávy a si budete připadat jako na obláčku.

krásně nadýchané jemné vanilkové věnečky s višněmi
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Vanilkové věnečky s višněmi

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 4 ks vejce
  • 150 g hladká mouka
  • 250 ml voda
  • 100 g máslo
  • 1 špetka sůl
  • 1 špetka prášek do pečiva

Vanilkový krém:

  • 1 litr mléko
  • 2 balíčky Zlatý klas
  • 4 ks čerstvý vaječný žloutek
  • 180 g krystalový cukr
  • 1 balíček vanilkový cukr
  • 2 PL hladká mouka
  • 1 ks vanilkový lusk

Pěna:

  • 4 ks čerstvý vaječný bílek
  • 180 g krystalový cukr
  • 1 PL citronová šťáva

Jak budeme postupovat:

1. Těsto: Do hrnce s hlubokým dnem nalijte vodu, přidejte máslo a špetku soli. Vařte, dokud se máslo nerozpustí. Snižte teplotu a metličkou vmíchejte hladkou mouku.

2. Po přimíchání mouky zvyšte teplotu a za stálého míchání nechte vytvořit hladkou hmotu. Odstavte z ohně a nechte mírně vychladnout. Po jednom vmíchejte vejce a nakonec špetku prášku do pečiva.

Nepřehlédněte:
Křupavé obláčkové trubičky z listového těsta plněné sněhem

3. Hotové těsto přendejte do cukrářského sáčku se širokou špičkou a na plech vyložený pečicím papírem vytvarujte kolečka o průměru přibližně 5 cm.

4. Hotové těsto vložte do trouby vyhřáté na 220 °C a pečte 15 minut. Poté teplotu snižte na 190 °C a pečte dalších 10 minut.

5. Upečené věnce nechte vychladnout a rozkrojte je na polovinu.

6. Krém: Připravte vanilkový krém. V hrnci vyšlehejte mléko, žloutky, cukr, zlatý klas, mouku a vanilková semínka a vytvořte hustý krém. Nechte mírně vychladnout.

7. Dejte pudink do cukrářského sáčku a pomocí široké špičky ho vytlačte do věnců. Uchovávejte v chladu.

8. Pěna: Nad párou začneme šlehat bílky a postupně do nich přidáváme cukr. Na závěr přidejte citronovou šťávu. Šlehejte, dokud se nevytvoří tuhé špičky. Přeneste ji do cukrářského sáčku a rozetřete na vanilkovou vrstvu.

9. Na vrchol každého věnce položte 2-3 višně a věnec uzavřete vrcholem. Posypeme moučkovým cukrem a podáváme. Užijte si to.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento inspirativní článek i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na vanilkové muffiny s lesními plody a jemným krémem – chutné, měkké a nadýchané!