Říká se, že dobré jídlo utužuje vztahy. Krok za krokem vám představíme dokonalý dort pro milovníky chuti a vůně mandlí. Tato mandlová bábovka je ta pravá!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Mandlová bábovka
Co budeme potřebovat:
- 3 ks vejce
- 150 g cukr krystal
- 1/2 KL mandlový extrakt
- 120 ml olej
- 150 ml mléko
- 200 g hladká mouka
- 1 balíček prášek do pečiva
- 100 g mleté mandle
Pro zdobení:
- 2 PL cukr krystal
- 1 PL voda
- 25 g mandlové lupínky
Ještě potřebujeme:
- máslo na vymazání formy
- mouka na vysypání formy
Jak budeme postupovat:
1. Formu na buchty vymažte máslem a vysypte moukou. Předehřejte troubu na 180 °C.
2. V míse vyšlehejte celá vejce s cukrem do světlé pěny.
3. Vmíchejte mandlový extrakt, mléko a olej.
4. Mouku a prášek do pečiva prosejeme do tekutých ingrediencí a spolu s mletými mandlemi vypracujeme těsto, které navrstvíme do bábovkové formy.
5. Koláč pečte v předehřáté troubě (teplotu snižte na 170 °C) 50 až 60 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
6. Mezitím v hrnci přiveďte k varu cukr a vodu, odstavte a nechte vychladnout.
7. Mandlové lupínky opražte na pánvi do růžova a ihned je přendejte do mísy.
8. Upečený mandlový koláč nechte 10 minut vychladnout ve formě, pak ho opatrně vyklopte, povrch potřete cukrovým sirupem a posypte opraženými mandlovými lupínky.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Pro všechny milovníky kokosu – chutná roláda připravená ze tří surovin za pár minut.