Voňavá mandlová bábovka, pro všechny milovníky chuti a vůně mandlí

Říká se, že dobré jídlo utužuje vztahy. Krok za krokem vám představíme dokonalý dort pro milovníky chuti a vůně mandlí. Tato mandlová bábovka je ta pravá!

voňavá mandlová bábovka, pro všechny milovníky chuti a vůně mandlí
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Mandlová bábovka

Co budeme potřebovat:

  • 3 ks vejce
  • 150 g cukr krystal
  • 1/2 KL mandlový extrakt
  • 120 ml olej
  • 150 ml mléko
  • 200 g hladká mouka
  • 1 balíček prášek do pečiva
  • 100 g mleté mandle

Pro zdobení:

  • 2 PL cukr krystal
  • 1 PL voda
  • 25 g mandlové lupínky

Ještě potřebujeme:

  • máslo na vymazání formy
  • mouka na vysypání formy

Jak budeme postupovat:

1. Formu na buchty vymažte máslem a vysypte moukou. Předehřejte troubu na 180 °C.

2. V míse vyšlehejte celá vejce s cukrem do světlé pěny.

3. Vmíchejte mandlový extrakt, mléko a olej.

4. Mouku a prášek do pečiva prosejeme do tekutých ingrediencí a spolu s mletými mandlemi vypracujeme těsto, které navrstvíme do bábovkové formy.

5. Koláč pečte v předehřáté troubě (teplotu snižte na 170 °C) 50 až 60 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.

6. Mezitím v hrnci přiveďte k varu cukr a vodu, odstavte a nechte vychladnout.

7. Mandlové lupínky opražte na pánvi do růžova a ihned je přendejte do mísy.

8. Upečený mandlový koláč nechte 10 minut vychladnout ve formě, pak ho opatrně vyklopte, povrch potřete cukrovým sirupem a posypte opraženými mandlovými lupínky.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Pro všechny milovníky kokosu – chutná roláda připravená ze tří surovin za pár minut.