Ten nejlepší borůvkový koláč, na kterém si pochutná úplně každý!

Borůvkové období je sice už za námi, pokud vám však ale z léta v mrazáku zbylo pár desítek gramů tohoto lesního ovoce, je tento recept přesně pro vás! Dnes si společně přichystáme chutný obrácený borůvkový koláč, který si ihned zamilujete! Tím důvodem, proč se tento koláč stane nedílnou součástí vaší kuchyně je naprostá jednoduchost, tento dezert máte totiž připravený za pár desítek minut. Hodí se tak, jako skvělé pohoštění na víkendové oslavy či pro nečekané návštěvy.

Už se vám začínají sbíhat sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tento chutný obrácený borůvkový koláč, který si ihned zamilujete!

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

Chutný obrácený borůvkový koláč
Zdroj: youtube/ Schnell Kochen

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tuto čokoládovou pěnu!


Výborný recept na nejlepší borůvkový koláč:

Co budeme potřebovat:

  • 3 ks vajec
  • 200 g cukru krystal
  • špetku van. cukru
  • 200 ml bílého jogurtu
  • šálek hladké mouky
  • 10 g prášku do pečiva
  • 200 – 250 g borůvek
  • špetku krupicového cukru

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si vejce vyšleháme s cukrem a van. cukrem až do podoby nadýchané pěny. Přidáme bílý jogurt a důkladně promícháme.

Zdroj: youtube/ Schnell Kochen
Zdroj: youtube/ Schnell Kochen

2) Pokračujeme tím, že do naší směsi přidáme prosetou mouku společně s práškem do pečiva. Opět důkladně a opatrně promícháme až do podoby hezkého těsta.

Zdroj: youtube/ Schnell Kochen

3) Nyní si připravíme dortovou formu jejíž dno vysteleme pečícím papírem a vymažeme máslem, které posypeme špetkou cukru. Poté na dno nasypeme borůvky a hezky jej rovnoměrně uhladíme.

Zdroj: youtube/ Schnell Kochen

4) Nyní borůvky zalijeme námi vytvořeným těstem.

Zdroj: youtube/ Schnell Kochen

5) Pečeme při 175 stupních zhruba 35-45 minut. Nezapomeneme náš koláč hlídat! Po dopečení koláč jednoduše převrátíme. Máme hotovo!

Chutný obrácený borůvkový koláč
Zdroj: youtube/ Schnell Kochen