Zapečené brambory se slaninou a sýrem: Rychle a snadno připraveny!

Pokud hledáte inspiraci na večeři a máte doma jen pár ingrediencí, mezi které patří brambory, pak je tento recept přesně pro vás! Konkrétně jsme si dnes pro vás připravili recept na výborné zapečené brambory se slaninou a sýrem. Jedná se o levnější recept, který je však u nás doma velice oblíbený.

Tento recept vás jistě také osloví svou snadnou a velice rychlou přípravou. Tuto pochutinu máte hotovou za pár desítek minut. Tato bramborová mňamka je tak skvělou volbou na rychlou večeři. I když se jedná o levnou a vzhledové ne moc atraktivní formu jídla, jsme přesvědčeni, že i tak sklidí úspěch u celé vaší rodiny.

Oslovil vás tento recept? Pojďme si tedy společně přichystat tyto výborné zapečené brambory se slaninou a sýrem!

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

Recept na zapečené brambory se slaninou a sýrem
Zdroj: Crecipe.com

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tuto čokoládovou pěnu!


Výborný recept na zapečené brambory se slaninou:

Co budeme potřebovat:

  • 1,5 kg brambor
  • 500 g nakrájené slaniny
  • 500 g nastrouhaného sýra
  • 600 ml smetany
  • 1 ks cibule
  • sůl, pepř
  • 2 ČL nakrájeného česneku

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si nakrájíme a osmažíme cibuli se slaninou. Dále si oloupeme a umyjeme brambory, které si klasickým způsobem uvaříme a poté nakrájíme na plátky.

2) Připravíme si skleněnou/zapékací mísu. Na dno této mísy si naskládáme uvařené plátky brambor. Posypeme částí cibulky, slaniny, sýru, osolíme a opepříme. Poté znovu naneseme vrstvu bramborových plátků. Takto opakujeme až do vyčerpání ingrediencí. Samozřejmě můžeme přidat další věci co máme rádi.

3) Dále si prolisujeme česnek, který si smícháme se smetanou, kterou umístíme na mírný plamen a necháme chvilku provařit. Poté touto smetanou zalijeme naše brambory.

4) Nyní stačí už jen umístit do trouby a upéct. Pečeme dozlatova při 170 stupních. Po vychladnutí můžeme přizdobit parmazánem.