Domů Recepty Česká bramborová a houbová polévka (Bramboračka)!

Česká bramborová a houbová polévka (Bramboračka)!

Bramboračka. Její chuť je vynikající a samotná polévka je velmi chutná a lahodná. Zasytí i velmi hladového člověka. Určitě ji udělejte!. Zamilujete si ji!

Česká bramborová a houbová polévka (Bramboračka)!
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

  • 2 lžíce másla
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks petržele
  • 1/4 ks menšího celeru
  • 1 ks cibule
  • 1 litr slepičího vývaru (bujónu)
  • 4 ks brambor
  • 2 hrsti sušených hub
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrst petrželky
  • mletý černý pepř , majoránka – podle chuti sůl

Jíška:

  • 3 lžíce másla
  • 1,5 lžíce hladká mouka

Jak budeme postupovat:

1. Sušené houby zalijeme vroucí vodou a necháme odstát.

2. Mrkev, petržel a celer očistěte a nakrájejte na menší kostky, očištěné brambory nakrájejte na trochu větší kostky.

3. V polévkovém hrnci osmahněte kořenovou zeleninu na másle, a když začne hnědnout, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a společně restujte, dokud cibule nezesklovatí.

4. Poté zeleninu zalijte vývarem, přidejte brambory, okapané houby, prolisovaný česnek a trochu soli a pepře. Vše společně vařte, dokud brambory nezměknou.

5. Máslo nebo olej na jíšku mezitím rozehřejte v malém hrnci, přidejte mouku a jíšku a asi 2 minuty míchejte.

6. Poté jíšku vlijte do polévky, ochutnejte ji a případně dosolte.

Nepřehlédněte:
Vyzkoušejte tento domácí kynutý perníkový knedlík vařený v páře!

7. Těsně před koncem varu přidejte do polévky sušenou majoránku, a když polévka přejde varem, vmíchejte nasekanou petrželku.