Bramboračka. Její chuť je vynikající a samotná polévka je velmi chutná a lahodná. Zasytí i velmi hladového člověka. Určitě ji udělejte!. Zamilujete si ji!
Co budeme potřebovat:- 2 lžíce másla
- 1 ks mrkve
- 1 ks petržele
- 1/4 ks menšího celeru
- 1 ks cibule
- 1 litr slepičího vývaru (bujónu)
- 4 ks brambor
- 2 hrsti sušených hub
- 2 stroužky česneku
- 1 hrst petrželky
- mletý černý pepř , majoránka – podle chuti sůl
Jíška:
- 3 lžíce másla
- 1,5 lžíce hladká mouka
Jak budeme postupovat:
1. Sušené houby zalijeme vroucí vodou a necháme odstát.
2. Mrkev, petržel a celer očistěte a nakrájejte na menší kostky, očištěné brambory nakrájejte na trochu větší kostky.
3. V polévkovém hrnci osmahněte kořenovou zeleninu na másle, a když začne hnědnout, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a společně restujte, dokud cibule nezesklovatí.
4. Poté zeleninu zalijte vývarem, přidejte brambory, okapané houby, prolisovaný česnek a trochu soli a pepře. Vše společně vařte, dokud brambory nezměknou.
5. Máslo nebo olej na jíšku mezitím rozehřejte v malém hrnci, přidejte mouku a jíšku a asi 2 minuty míchejte.
6. Poté jíšku vlijte do polévky, ochutnejte ji a případně dosolte.
7. Těsně před koncem varu přidejte do polévky sušenou majoránku, a když polévka přejde varem, vmíchejte nasekanou petrželku.