Připravte si vepřové maso s majoránkovými bramborami: Rychlý a chutný oběd

Hledáte rychlý recept na oběd nebo večeři? Pokud ano, tak je tento článek přímo pro Vás. Dnes si společně ukážeme recept na vepřové maso s majoránkovými bramborami. Jedná se o rychlý a chutný oběd, který zvládne každý. Tak jdeme na to.

Zdroj: youtube.com/У Надюхи на кухне

Co budeme potřebovat:

  • 0,5 kg vepřového masa (kotlety, kýta nebo krkovice)
  • 1 kg brambor
  • 6 stroužků česneku
  • 1 čajová lžička majoránky
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 cibule
  • 1 hrst hrášku
  • olej
  • sůl

Jak budeme postupovat:

1) Vepřové maso nakrájíme na kostky . Osmahneme na velké pánvi krátce na másle nebo oleji.

2) Přidáme rozdrcený česnek a najemno nakrájenou cibuli. Přidáme k masu. Ochutíme solí, pepřem, paprikou a majoránkou. Podlijeme vodou a vaříme, dokud se nevyvaří.

3) Mezitím si syrové brambory nakrájíme na kostky, případně, pokud máme menší brambory, stačí je jen očistit, a použít v celku (ideální jsou nové brambory).

4) Když je maso měkké (cca 20 minut) , přidejte zelené bylinky pokračujte ve vaření po dobu cca 7-10 minut. Opět přidáme vodu, ale nenecháme ji tentokrát úplně vyvařit, je dobré, aby byla v masu i šťáva.

5) Mezitím, dokud se maso připravuje, osmahneme na jiné pánvi brambory na oleji a osolíme a nakonec ochutíme majoránkou. Nakonec promícháme s masem a můžeme podávat.

Přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD:

Pokud se Vám tento recept líbí, nezapomeňte ho sdílet i svým přátelům. Také můžete navštívit recept na masové kuličky.