Holandská omáčka – Rychlá a jednoduchá příprava

Lahodná omáčka z Francie, která se hodí k rybám, mořským plodům, zelenině. Pokud jste omáčku ještě nezkusili, vyzkoušejte ji! Příprava je velmi jednoduchá a rychlá. Nebudete litovat!

Holandská omáčka! Rychlá a jednoduchá příprava
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

  • 2 ks žloutků
  • 100 g másla
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl – podle chuti
  • mletý černý pepř – podle cuti

Jak budeme postupovat:

1. Žloutky a citronovou šťávu dejte do mísy. Misku postavte nad vodní lázeň a metličkou míchejte do hladka. Poté za stálého míchání přidejte rozpuštěné máslo. Nakonec je osolte a okořeňte mletým černým pepřem.