Zdravá, dietní a přitom jemná polévka, která vám v horkých letních dnech poskytne to pravé osvěžení. Pokud máte doma hodně okurek, nabízíme vám neobvyklou, ale zároveň velmi chutnou a lákavou studenou okurkovou polévku s mozzarellou. Pokud ji jednou vyzkoušíte, budete příjemně překvapení. Okamžitě si ji zamilujete!
Co budeme potřebovat:
- 2 ks okurky
- 400 g bílého jogurtu
- 2 hrsti čerstvé bazalky
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 200 ml studené vody
- sůl, mletý černý pepř- podle chuti
Pro dekorace:
- 1 balení mini mozzarella
- 1 hrst sušené rajčata
- trochu lístků bazalky
Jak budeme postupovat:
1. Okurku dobře omyjte a nakrájejte na menší kostičky i se slupkou.
2. Okurku nakrájejte na kostičky. Kostky okurek, jogurt, bazalku, rozdrcený česnek, citronovou šťávu, olej a vodu vložte do mixéru.
3. Vše rozmixujte na krémovou polévku. Polévku lehce osolte a opepřete a znovu rozmixujte. Ochutnejte a případně dochuťte.
Náš tip: Polévku můžete podávat ihned po rozmixování, ale ještě lepší bude, když ji necháte alespoň 2 hodiny v chladu.
4. Ozdobte mini tyčinkami mozzarelly, sušenými rajčaty a lístky bazalky.