Domů Recepty Studená okurková polévka s mozzarellou

Studená okurková polévka s mozzarellou

Zdravá, dietní a přitom jemná polévka, která vám v horkých letních dnech poskytne to pravé osvěžení. Pokud máte doma hodně okurek, nabízíme vám neobvyklou, ale zároveň velmi chutnou a lákavou studenou okurkovou polévku s mozzarellou. Pokud ji jednou vyzkoušíte, budete příjemně překvapení. Okamžitě si ji zamilujete!

Studená okurková polévka s mozzarellou!
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

  • 2 ks okurky
  • 400 g bílého jogurtu
  • 2 hrsti čerstvé bazalky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 200 ml studené vody
  • sůl, mletý černý pepř- podle chuti

Pro dekorace:

  • 1 balení mini mozzarella
  • 1 hrst sušené rajčata
  • trochu lístků bazalky

Jak budeme postupovat:

1. Okurku dobře omyjte a nakrájejte na menší kostičky i se slupkou.

2. Okurku nakrájejte na kostičky. Kostky okurek, jogurt, bazalku, rozdrcený česnek, citronovou šťávu, olej a vodu vložte do mixéru.

3.  Vše rozmixujte na krémovou polévku. Polévku lehce osolte a opepřete a znovu rozmixujte. Ochutnejte a případně dochuťte.

Náš tip: Polévku můžete podávat ihned po rozmixování, ale ještě lepší bude, když ji necháte alespoň 2 hodiny v chladu.

4. Ozdobte mini tyčinkami mozzarelly, sušenými rajčaty a lístky bazalky.