Pokud si rádi dopřejete sladkou tečku po kávě či jen hledáte novou inspiraci a máte rádi krémově smetanové dezerty, pak je tento recept přesně pro vás! Dnes si totiž společně přichystáme smetanovo-vanilkové pokušení sypané strouhanou čokoládou. Recept vás osloví velice jednoduchou přípravou. Nevýhodou však je, že je za potřebí aby nám dezert po dokončení zůstal pár desítek minut v lednici. O to více si jej pak ale vychutnáte.
Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tento výborný smetanovo-vanilkový dezert sypaný strouhanou čokoládou
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

Pokud hledáte nějakou sladkou dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento Krtkův dort!
Výborný recept na smetanovo-vanilkové pokušení:
Co budeme potřebovat:
těsto:
- 7 žloutků
- 20 dkg cukru
- 20 dkg polohrubé mouky
- 1 sáček prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- 10 lžic vody
- 2 lžíce oleje
krém:
- 7 bílků
- 10 lžic cukru krystal
- 2 sáčky pudinku
- 1 l mléka
na vrch:
- 500 ml smetany ke šlehání
- 3 lžíce cukru
- ztužovač
- strouhaná čokoláda
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si smícháme vaječné žloutky s cukrem, vodou, moukou, kakaem a olejem. Nakonec přidáme prášek do pečiva. Důkladně promícháme.
2) Dále si připravíme pečící plech, který si vymažeme máslem a posypeme moukou. Plech ideálně o velkosti 32×30 cm. Poté těsto na plech rovnoměrně umístíme.
3) Pečeme při 180 stupních zhruba 20 minut.
4) Pokračujeme krémem. Z bílků, cukru si vyšleháme tuhý sníh. Klasickým způsobem si poté uděláme pudink, do kterého (ještě teplého) přidáme bílkový sníh. Důkladně promícháme a navrstvíme na těsto.
5) Ze smetany, cukru, a ztužovače si vyšleháme finální vrstvu. Tu naneseme na vychladlý krém. Na vrch nastrouháme čokoládu. Na úplný závěr umístíme náš dezert na pár desítek minut do lednice, aby nám krásně ztuhnul.