Pikantní dýňové noky – Zkuste to, nebudete litovat

Dýňové a parmazánové noky ochucené pálivou paprikou. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost.

Pikantní dýňové noky. Zkuste to, nebudete litovat
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

  • 1 ks větší máslové dýně
  • 300 g hladké mouky
  • 2 hrsti parmazánu
  • 1 ks vejce

Pikantní zálivka:

  • 4 PL extra panenský olivový olej
  • 4 stroužky česneku
  • 1 ks chilli paprička
  • olej, sůl, koření, parmazán na posýpaní

Jak budeme postupovat:

1. Troubu troubu předehřejte na 190 °C.

2. Máslovou dýni oloupejte, rozpulte, vydlabejte a nakrájejte na malé kostičky. Dýni přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Osolte, opepřete a lehce pokapejte olejem (asi 2 lžíce). Rukama promíchejte přímo na plechu a dejte péct do trouby asi na 30 minut.

3. Po upečení přendejte dýni do mísy, rozmačkejte ji vidličkou a nechte vychladnout. Přidejte parmazán, vejce a postupně vmíchejte mouku (množství závisí na velikosti dýně). Když se těsto spojí v jeden celek, přeneste ho na pomoučenou pracovní plochu a dobře prohněťte.

4. Poté těsto rozdělte na přibližně 5 stejných dílů. Každé těsto rozválejte rukama do tvaru válečku a nožem ho nakrájejte na asi 3 cm dlouhé můry. Každý knedlík přitlačte na povrch vidličkou (pěkná ozdoba) a vařte v osolené vroucí vodě, dokud všechny nevyplavou na povrch.

5. Zatímco se vaří, připravte pikantní zálivku: rozehřejte olivový olej a přidejte rozdrcený česnek a nadrobno nakrájenou chilli papričku. Jakmile česnek mírně zhnědne, stáhněte pánev z ohně.

6.  Gnocchi slijte, přelijte zálivkou a případně dosolte. Podávejte s trochou strouhaného parmazánu.