Jemné cibulové placky jsou skvělou alternativou tradičních bramboráků. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd
Co budeme potřebovat:
- 3 ks velké bílé cibule
- 1 ks velké červené cibule
- 1 ks pórku
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 2 hrsti petrželky
- 3 ks vajec
- 100 g hrubé mouky
- 60 g hladké mouky
- sůl, mletý černý pepř, majoránka
- olej na potření
Jak budeme postupovat:
1. Očistěte cibuli a pórek a nakrájejte je na tenké plátky. Smažte je na pánvi na rozpáleném oleji za občasného míchání, dokud nezměknou a neztratí na objemu – asi 10 minut.
2. Cibuli smíchejte ve velké míse s nasekanou petrželkou, vejci a oběma moukami. Dochuťte solí, pepřem a majoránkou.
3. Poté lžící vkládejte malé palačinky do rozpáleného oleje a smažte je z obou stran do zlata.
4. Přebytečný olej z palačinek odstraňte tak, že je položíte na kuchyňskou utěrku.
5. Podávejte s nastrouhaným sýrem nebo zakysanou smetanou ochucenou rozmačkaným česnekem a trochou soli.