Cibulové palačinky, nikdy nebyly lepší – alternativa tradičních bramboráků

Jemné cibulové placky jsou skvělou alternativou tradičních bramboráků. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd

Cibulové palačinky, nikdy nebyly lepší
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

  • 3 ks velké bílé cibule
  • 1 ks velké červené cibule
  • 1 ks pórku
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 2 hrsti petrželky
  • 3 ks vajec
  • 100 g hrubé mouky
  • 60 g hladké mouky
  • sůl, mletý černý pepř, majoránka
  • olej na potření

Jak budeme postupovat:

1. Očistěte cibuli a pórek a nakrájejte je na tenké plátky. Smažte je na pánvi na rozpáleném oleji za občasného míchání, dokud nezměknou a neztratí na objemu – asi 10 minut.

2. Cibuli smíchejte ve velké míse s nasekanou petrželkou, vejci a oběma moukami. Dochuťte solí, pepřem a majoránkou.

3. Poté lžící vkládejte malé palačinky do rozpáleného oleje a smažte je z obou stran do zlata.

4. Přebytečný olej z palačinek odstraňte tak, že je položíte na kuchyňskou utěrku.

5. Podávejte s nastrouhaným sýrem nebo zakysanou smetanou ochucenou rozmačkaným česnekem a trochou soli.