Nikdy jste nepekli nic jednoduššího. Na druhou stranu chutnají výborně. Tyto malinové věnce s citronovou polevou Vás okouzlí. Ať už si odpolední kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v tohoto podobě chutného dezertu ocení všichni.
Co budeme potřebovat:
- 275 g vychlazeného listového těsta (1 balení)
- 10 KL malinové marmelády
- 150 g čerstvých malin
Glazura:
- 80g moučkový cukr
- 1 PL citronová šťáva
- 1 ks vejce na potíraní
Jak budeme postupovat:
1. Rozpálíme troubu na 200 °C.
2. Listové těsto nakrájíme na 10 proužků širokých asi 2 cm. Každý proužek srolujte do tvaru stuhy tak, že oba konce proužku stočíte mezi prsty v opačném směru. Pak jeden konec pásu přitiskněte k pracovní ploše (aby jste vytvořili základ pro džem) a přidržujte ho prstem, zatímco zbytek těsta kolem něj obtáčíte, aby jste vytvořili věnec. Do středu každého věnce dejte lžíci džemu a ozdobte celými malinami.
3. Věnec položte na plech vyložený pečicím papírem, potřete ho rozšlehaným vejcem a pečte do zlata – asi 15 minut.
4. Nakonec věnce polijte polevou, kterou připravíte vyšleháním citronové šťávy a cukru.