Malinové věnce s citronovou polevou – Jednoduché, chutné a voňavé

Nikdy jste nepekli nic jednoduššího. Na druhou stranu chutnají výborně. Tyto malinové věnce s citronovou polevou Vás okouzlí. Ať už si odpolední kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v tohoto podobě chutného dezertu ocení všichni.

Malinové věnce s citronovou polevou. Jednoduché, chutné a voňavé
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

  • 275 g vychlazeného listového těsta (1 balení)
  • 10 KL malinové marmelády
  • 150 g čerstvých malin

Glazura:

  • 80g moučkový cukr
  • 1 PL citronová šťáva
  • 1 ks vejce na potíraní

Jak budeme postupovat:

1. Rozpálíme troubu na 200 °C.

2. Listové těsto nakrájíme na 10 proužků širokých asi 2 cm. Každý proužek srolujte do tvaru stuhy tak, že oba konce proužku stočíte mezi prsty v opačném směru. Pak jeden konec pásu přitiskněte k pracovní ploše (aby jste vytvořili základ pro džem) a přidržujte ho prstem, zatímco zbytek těsta kolem něj obtáčíte, aby jste vytvořili věnec. Do středu každého věnce dejte lžíci džemu a ozdobte celými malinami.

3. Věnec položte na plech vyložený pečicím papírem, potřete ho rozšlehaným vejcem a pečte do zlata – asi 15 minut.

4. Nakonec věnce polijte polevou, kterou připravíte vyšleháním citronové šťávy a cukru.