Chcete si pochutnat na výborném obědě bez zbytečné námahy? Obložená krkovička s bramborami a žampiony se peče v jednom plechu, takže ušetříte čas i nádobí. Šťavnaté maso, jemná zelenina a lahodná sýrová krusta – ideální kombinace pro rodinný oběd!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Obložená krkovička s bramborami a žampiony
Co budeme potřebovat:
- 2 cibule
- žampiony
- 700 g brambor
- sůl, pepř
- tuk
- 700 g masa
- 3 lžíce zakysané smetany
- 1/2 lžíce hořčice
- 200 g sýra
Jak budeme postupovat:
1. Cibuli si nakrájíme nadrobno a rovněž si nakrájíme umyté žampióny.
2. Na pánvi osmahneme oleji cibuli, přidáme houby a všechno několik minut restujeme.

3. Maso si nakrájené na plátky můžeme lehce naklepat a ochutit solí a pepřem.

4. Očistíme si brambory a nakrájíme je na kolečka.
5. Na vymazaný plech střídavě vrstvíme brambory a maso.

6. Potřeme směsí smetany a hořčice.

7. Na vrch navrstvíme směs cibule a hub.

8. Přikryjeme alobalem a pečeme 50 minut na 180 °C. Nakonec alobal odstraníme, posypeme sýrem a pečeme dalších 10 minut.


Přejeme dobrou chuť!
Vyzkoušeli jste tento skvělý recept? Podělte se s námi o výsledek. Vyfoťte Váš výtvor a zašlete nám ho na náš email primainspirace@email.cz. Děkujeme