Hrnek zajistí rychlou přípravu a jablka budou opět chutnat. Ať už si odpolední kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v tohoto podobě chutného dezertu ocení všichni.

Co budeme potřebovat:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1/2 hrnku cukru krupice
- 1/3 hrnku cukru krystal
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku rozpuštěného másla
- 2 ks vajec
- 2 ks jablka
- škořicový cukr na posypání
Jak budeme postupovat:
1. Troubu předehřejte na 180 °C a formu na muffiny vyložte papírovými košíčky.
2. Připravte si dvě misky. Do jednoho těsta dejte mouku, prášek do pečiva, moučkový cukr, cukr krystal, vanilkový cukr a mletou skořici. Vše smíchejte dohromady. Do druhé mísy dejte mléko, rozpuštěné máslo, vejce a dobře promíchejte. Poté je přidejte do druhé mísy se suchými přísadami a promíchejte v hladké těsto.
3. Oloupejte a nastrouhejte jablka a přidejte je do těsta.
4. Papírové košíčky naplňte těstem do 3/4 a pečte v předehřáté troubě asi 25-30 minut. Nakonec ještě teplé muffiny posypte skořicovým cukrem.