Jste milovníky skořice s jablky? Pokud ano, máme pro vás skvělý recept na hrnkové jablečné muffiny se skořicí

Hrnek zajistí rychlou přípravu a jablka budou opět chutnat. Ať už si odpolední kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v tohoto podobě chutného dezertu ocení všichni.

Hrnkové jablečné muffiny se skořicí! Jste milovníky skořice s jablky? Pokud ano, máme pro vás skvělý recept na hrnkové jablečné muffiny se skořicí
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 1/3 hrnku cukru krystal
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku rozpuštěného másla
  • 2 ks vajec
  • 2 ks jablka
  • škořicový cukr na posypání

Jak budeme postupovat:

1. Troubu předehřejte na 180 °C a formu na muffiny vyložte papírovými košíčky.

2. Připravte si dvě misky. Do jednoho těsta dejte mouku, prášek do pečiva, moučkový cukr, cukr krystal, vanilkový cukr a mletou skořici. Vše smíchejte dohromady. Do druhé mísy dejte mléko, rozpuštěné máslo, vejce a dobře promíchejte. Poté je přidejte do druhé mísy se suchými přísadami a promíchejte v hladké těsto.

3. Oloupejte a nastrouhejte jablka a přidejte je do těsta.

4. Papírové košíčky naplňte těstem do 3/4 a pečte v předehřáté troubě asi 25-30 minut. Nakonec ještě teplé muffiny posypte skořicovým cukrem.