Tzatziki je řecké slovo, ale pochází z turečtiny. Pod tímto názvem se skrývá chutný salát, ve kterém hraje okurka důležitou roli. Přidá se česnek a kopr – vše se zalije hustým řeckým jogurtem a nakonec se obohatí olivovým olejem a citronovou šťávou. Samozřejmě se solí a pepřem…
Co budeme potřebovat:
- 1 ks okurky
- 2 stroužky česneku
- 1 svazek kopru
- 2 kelímky řeckého bílého jogurtu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- podle chuti sůl
- podle chuti mletý černý pepř
Jak budeme postupovat:
1. Okurku nastrouháme, vložíme do síta a vymačkáme z ní vodu. Pak okurku smíchejte s rozdrceným česnekem, nasekaným koprem a jogurtem.
2. Smíchejte nastrouhanou okurku s rozdrceným česnekem, nasekaným koprem, bílým jogurtem, citronovou šťávou a olivovým olejem. Osolte a opepřete. Podávejte chlazené.
Náš tip: Jestliže jste milovníky máty, klidně si nasekejte několik čerstvých lístků máty a přidejte je do tzatziki.