Co můžete připravit z bramborové kaše, která zbyla od předchozí večeře? Připravte si z něj tyto netradiční kynuté bramborové placky. Rychle a snadno!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kynuté bramborové placky
Co budeme potřebovat:
- 3 středně velké brambory
- 180 ml mléka
- 1/2 lžičky cukru
- 1/2lžičky soli
- 15 g čerstvého droždí
- 300 g hladké mouky
- olej – na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Oloupejte brambory a uvařte je v mírně osolené vodě doměkka. Poté je vyjměte z vody a rozmačkejte je šťouchadlem. Nechte mírně vychladnout.
Pokud již máte bramborovou kaši, můžete použít tuto.
2. V teplém mléce rozpusťte sůl, cukr a rozdrobené droždí. Přidejte je do bramborové kaše. Velmi dobře promíchejte.
3. Postupně přidávejte prosátou mouku. Těsto nejprve promíchejte lžící, poté ho prohněťte rukama. Mělo by být měkké, hladké a mírně lepkavé.
4. Mísu zakryjte potravinovou fólií a nechte 40 minut kynout na teplém místě.
5. Těsto přeneste na pomoučený stůl. Trochu ho prohněťte a pak ho rozdělte na 4 stejné díly. Vytvarujte z nich kuličky a přikryjte je potravinovou fólií. Nechte je 10 minut odpočívat.
6. Každou kuličku těsta rozválejte rukama na kulatý bochánek o tloušťce 5 mm.
7. Smažte placičky ve velkém množství oleje na mírném ohni 1-1,5 minuty z každé strany dozlatova.
8. Přendejte je na talíř vyložený papírovými utěrkami, abyste odstranili přebytečný olej.
9. Koláče podávejte s velkým potěšením!
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento inspirativní článek i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také rychlý recept na domácí koblihy smažené na pánvi – jednoduché a chutné.