Domů Recepty Neobvyklá napoleonská roláda z listového těsta a mléčného krému!

Neobvyklá napoleonská roláda z listového těsta a mléčného krému!

ZDROJretete-usoare.eu

Krok za krokem vám představíme skvělý recept – napoleonská roláda z listového těsta a mléčného krému. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě chutného moučníku ocení všichni.

napoleonská roláda z listového těsta a mléčného krému
Zdroj: retete-usoare.eu
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Napoleonská roláda z listového těsta a mléčného krému

Co budeme potřebovat:

  • 450-460 g listové těsto

Na krém:

  • 500 ml mléka
  • 190 g cukru
  • 40 g kukuřičného škrobu
  • 20 g mouky
  • 150 g másla
  • 1,5-2 lžíce brandy nebo 1 lžička vanilkového extraktu

Jak budeme postupovat:

1. Listové těsto nakrájejte na dlouhé, 2-2,5 cm široké proužky. Položte jej na plech vyložený pečicím papírem a nechte mezi nimi mezery.

Neobvyklá napoleonská roláda z listového těsta a mléčného krému!
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Pečte 10-15 minut dozlatova v troubě předehřáté na 200 °C. Poté je nechte vychladnout.

Neobvyklá napoleonská roláda z listového těsta a mléčného krému!
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Připravte krém: V hrnci s těžkým dnem smíchejte kukuřičný škrob, mouku a cukr.

4. Přidejte mléko a velmi dobře promíchejte, aby nezůstaly žádné hrudky.

5. Smetanu vařte 1-2 minuty od okamžiku, kdy se objeví první bublinky, na mírném ohni za stálého míchání. Měla by zhoustnout.

Nepřehlédněte:
Fantastický dezert s vanilkovým krémem a smetanou!
Neobvyklá napoleonská roláda z listového těsta a mléčného krému!
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Přeneste je do suché mísy a přikryjte je potravinovou fólií. Nechte ji vychladnout na pokojovou teplotu.

7. Změklé máslo (při pokojové teplotě) šlehejte mixérem při vysokých otáčkách 3-4 minuty, dokud není nadýchané a bělavé.

8. Postupně vmíchejte (po 1-2 lžících) uvařenou smetanu do vyšlehaného másla a pokaždé promíchejte dohladka.

9. Vmíchejte brandy nebo vanilkový extrakt. Míchejte.

Neobvyklá napoleonská roláda z listového těsta a mléčného krému!
Zdroj: retete-usoare.eu

10. Na pracovní plochu rozprostřete velký kus potravinářské fólie (my jsme překryli 2 kusy a pak je spojili dalšími 2 překrývajícími se kusy). Uprostřed rozetřete obdélníkovou vrstvu krému.

Neobvyklá napoleonská roláda z listového těsta a mléčného krému!
Zdroj: retete-usoare.eu

11. Na krémovou vrstvu položte 8 proužků listového těsta. Potřete je krémem.

Neobvyklá napoleonská roláda z listového těsta a mléčného krému!
Zdroj: retete-usoare.eu
Neobvyklá napoleonská roláda z listového těsta a mléčného krému!
Zdroj: retete-usoare.eu

12. Mezi první proužky položte 6 proužků listového těsta. Potřete je krémem.

Neobvyklá napoleonská roláda z listového těsta a mléčného krému!
Zdroj: retete-usoare.eu

13. Mezi předchozí proužky položte 4 proužky těsta. Potřete je krémem.

14. Zvedněte okraje fólie a shromážděte všechny proužky do kompaktní rolády.

Neobvyklá napoleonská roláda z listového těsta a mléčného krému!
Zdroj: retete-usoare.eu
Neobvyklá napoleonská roláda z listového těsta a mléčného krému!
Zdroj: retete-usoare.eu

15. Nechte v chladničce alespoň 4 hodiny nebo přes noc ztuhnout.

Neobvyklá napoleonská roláda z listového těsta a mléčného krému!
Zdroj: retete-usoare.eu

16. Poté je vyjměte z fólie a potřete zbylým krémem.

Neobvyklá napoleonská roláda z listového těsta a mléčného krému!
Zdroj: retete-usoare.eu

17. Rozdrobte několik proužků listového těsta a vzniklou drobenkou posypte povrch rolády. Nakonec odstraňte fólii zespodu.

Nepřehlédněte:
Linecký koláč plný tvarohu se švestkami a drobenkou
Neobvyklá napoleonská roláda z listového těsta a mléčného krému!
Zdroj: retete-usoare.eu
Neobvyklá napoleonská roláda z listového těsta a mléčného krému!
Zdroj: retete-usoare.eu

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tato roláda z listového těsta a mléčného krému zaujala, sdílejte recept i vašim přátelům. Mohlo by se Vám líbit: Neobvyklé kapsičky z listového těsto a mletého masa – skvělý předkrm.