Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na pečené vepřové maso. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře.

Pečené vepřové maso
Co budeme potřebovat:
- 2-2,5 kg vepřové krkovice
- 300 g sladké papriky
- 300 g cibule
- 1 kg brambor
- 6-7 stroužků česneku
- 1 lžička soli
- 2 lžíce olivového oleje
- 150 g slaniny
- 250 g sýra
Na marinádu:
- 1 polévková lžíce papriky
- 1 lžička chilli papričky
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1 lžička granulovaného česneku
- 2-3 lžičky soli (podle chuti)
- 3 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce olivového oleje
Jak budeme postupovat:
1. Vepřovou krkovici nakrájejte na plátky tak, aby se dala proložit vařenou zeleninou.

2. Příprava marinády: všechny ingredience na marinádu dejte do mísy a promíchejte.

3. Maso bohatě potřete marinádou, přendejte do prostorné nádoby a zabalte do potravinářské fólie. Nechte ji marinovat, dokud nepřipravíte ostatní ingredience.

Tip: nechte si trochu marinády na později.
4. Oloupejte všechnu zeleninu.
5. Nakrájejte slaninu a sýr.

6. Papriky a cibuli nakrájejte na kolečka. Brambory a stroužky česneku také rozkrojte napůl a přidejte je do hluboké mísy. Osolte je, přidejte olej a dobře promíchejte.

7. Plech potřete trochou marinády.
8. Do každého kusu masa vložte dva plátky papriky a cibule, plátek slaniny a sýra. Kousek masa uprostřed zajistěte dvěma vlákny potravinářského provázku.

9. Přendejte je do pekáče, po stranách přidejte směs brambor a česneku, potřete trochou marinády, pekáč přikryjte pokličkou (nebo alobalem) a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte 60 minut. Poté sejměte pokličku a maso se zeleninou pečte dalších 60-70 minut při stejné teplotě.

10. Maso přemístěte na desku, naporcujte a podávejte s bramborami.

Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na pečené vepřové maso zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Doporučujeme také: Skvělý tip na nedělní oběd – Obložené vepřové maso z jedné mísy.